Türkiye sele teslim!

Türkiye sele teslim!

Meteoroloji bugün Marmara'nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Ancak yaklaşık bir haftadır devam eden yağışlar bir çok ilde sel baskınlarına neden oldu. Son olarak Adana, Bartın, Zonguldak'ta evleri su bastı, mahsur kalanlar saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Çankırı'nın Atkaracalar İlçesi’nde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk öldü.


ÇANKIRI'DA SELE KAPILAN 9 YAŞINDAKİ ÇOCUK BOĞULDU

Çankırı’nın Atkaracalar İlçesi’nde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk öldü.

Şanlıurfa’dan Atkaracalar’ın İlker Mahallesi’nde gelerek çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere Mevkii’nde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya’yı elinden tutarak sel sularından korurken, tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç’ı kurtaramadı. Sel bölgesine gönderilen kepçe, Salih Kılıç ve kızını tutundukları ağaçtan kurtarırken, 2 kilometrelik alanda yaptılan çalışmalar sonucu Ali Kılıç’ın cesedine Karadere’nin alt bölgelerinde çalılara takılmış halde ulaşıldı.

Şanlıurfalı olan ve Adana’da yaşayan ailenin, bir süre önce Atkaracalar’a gelerek çobanlık yaptığı ifade edildi. Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, akşam yaklaşık 2 saat süren şiddetli yağmurda ilçenin büyük hasar gördüğünü belirterek, "Dumanlı bölgesinden gelen sel suları maalesef böyle bir acının yaşanmasına neden oldu. Çoban ve çocukları Karadere Mevkii’nde sel sularına kapıldı. Baba ve kızını ekiplerimiz kurtardı, ancak oğlunu maalesef kaybettik" dedi.

VATANDAŞLAR KURTARILMAYI BÖYLE BEKLEDİ



ADANA’DA YAĞMUR SEL OLDU

Adana’da sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış sele döndü, yüzlerce araç yolda kaldı, ev ve işyerlerini su bastı.

Sabah saat 08.00 sıralarında Adana kent merkezinde başlayan şiddetli sağanak yağış yaşamı felç etti. Kentin her noktasında etkili olağan sağanak yağış caddelerde sele döndü. Bazı yollarda yağmur suyu yarım metreye kadar yükselince yüzlerce araç yolda kaldı. Trafik akışı kilitlenirken, sürücüler ise araçlarda mahsur kaldı. Yağmura yakalanan yayalar ise durak ve işyerlerine sığındı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de caddelerde anons yaparak araçta mahsur kalan olup olmadığını araştırdı. Kentin kenar semtlerinde ise yüzlerce ev ve işyerini su bastı.

Meteoroloji yetkilileri Adana’da yağışların 3 gün süreceğini belirterek sel baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

ZONGULDAK VE BARTIN'DA SEL

Zonguldak ve Bartın’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sel baskınlarına neden oldu. Zonguldak’ta derenin taşması sonucu bazı araçlar mahsur kalırken, Bartın’da ise ev ve işyerlerini su bastı.

Zonguldak-Ankara Karayolu’nun 5’inci kilometresinde Asma Deresi’nin taşması sonucu karayolu ulaşıma kapandı. Yol kenarında park halinde olan araçlar mahsur kaldı. Bazı sürücüler araçlarını kendi çabalarıyla kurtarmayı başardı. Çocuk parkında mahsur kalan 3 kişi de kepçe yardımıyla kurtarıldı.

Mithatpaşa Mahallesi İkinci Makas Mevkii’nde de ulaşımı sağlayan köprü sular altında kaldı. Sürücüler ilerlemede zorlandı. Polis köprüyü trafiğe kapadı. İşlerine gitmek isteyenler su birikintileri nedeniyle zorlandı. Bir ayağı önemli hasar gören köprü yıkılma tehlikesine karşı kapatıldı. Bu arada kent merkezini bölen Üzülmez Deresi de taşma noktasına geldi. Yörede oturanlar tehlikeli olmasına rağmen köprünün üzerinde ve çevresinde fotoğraf çekti.