Türkiye'ye yoğun ilgi! En çok orayı merak ediyorlar

Türkiye'ye yoğun ilgi! En çok orayı merak ediyorlar

China Southern Havayollar’nın Pekin’den İstanbul’a uçması sonrası bir Çin şirketi daha İstanbul’a uçmaya başladı.

Çin’in pandalarıyla ünlü şehri Çengdu’dan Sichuan Havayolları, İstanbul’a tarifeli seferlere bugünden itibaren başladı. Filosunda bulunan 150 uçak ile 94 noktaya uçuşlar yapan Çin şirketinin İstanbul’a ilk uçuşuna yolcular da yoğun ilgi gösterdi.Özellikle uçakta hava yolu şirketinin dergisinde Kapadokya’da dahil Türkiye tanıtımı geniş yer aldı.Taksim, İstanbul,Safranbolu, Konya’nın tanıtıldığı dergide Türkiye hakkında övgü dolu sözler kullanıldı.

“KAPADOKYA’YI GÖRMEYE GELİYORUZ”

Salı, Perşembe ve Cumartesi günü İstanbul’a uçacak olan Sichuan Havayolları’nın Airbus 330 tipi uçakla yapılan ilk uçuş Çinli yolcular tarafından yoğun ilgi gördü.

Yolcuların büyük bir bölümü özellikle Kapadokya’yı görmek için Türkiye’ye geldiklerini söylediler. Şirketin bundan sonraki uçuşlarına da Çinli yolcuların yoğun talep gösterdiği de belirtildi. Uçağın yarın saat 07:00’da İstanbul Havalimanı’na inişi sonrası da bir tören düzenlenecek.

Yolcuları karşılayacaklar arasında Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei de bulunacak.Sichuan Havayolları sonrası, China Southern Havayoları Wuhan ve Lucky Air de Kunming kentinden İstanbul’a uçuşlar yapacak.