Türkiye’de 7 ayda 241 çocuk kayboldu

Türkiye’de 7 ayda 241 çocuk kayboldu

En çok kayıp olayı İstanbul’da (37), Diyarbakır’da (24) ve İzmir’de (14) yaşandı. Bu üç ilde de kaybolan çocukların çoğunun kız olması dikkat çekerken 30’a yakınının kaçırılmış olabileceği tespit edildi.

Gözü yaşlı aileler, sosyal medyadan her gün çocuklarının fotoğraflarını yayımlayarak bulunacakları günün umuduyla yaşıyor.

AYŞEGÜL 3 HAFTADIR KAYIP



Aydın
, Yenipazar’da 3 hafta önce kaybolan Ayşegül Acar’ın (17) ailesi, kızlarının hayatından endişe ediyor.
Baba Kam, “Kızımız ölü mü diri mi bilmiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Kızıma sesleniyorum. Duyuyorsan lütfen bize haber ver. Seni çok merak ediyoruz” diyor.



Aydın, Nazilli’de lise öğrencisi Aysu Ö’den (16) 6 aydır haber alınamıyor. Anne Hayriye Ö. “Kızımın sonu Özgecan gibi olmasın. Kötü haber almak istemiyorum” diyor. Lisede tecavüze uğrayan ve uyuşturucuya alışan genç kız daha önce de 10 kez kaçmış.

IŞİD’DEN KAÇTI DİYARBAKIR’DA KAYBOLDU



IŞİD çetelerinin saldırıları sonrasında Türkiye’ye gelip Diyarbakır’da kalan 17 yaşındaki Şengalli Mahır Mahmud Cûrdo’dan 1 Ağustos’tan itibaren haber alınamıyor.

ÜÇ ARKADAŞIYLA KAYBOLDU



Van’da Okan Aydın (15) üç arkadaşıyla birlikte kayboldu.
Ağabeyi Zafer Aydın “Kaçırıldı mı, öldürüldü mü bilmiyoruz. Burada eğer görebiliyorsa kardeşime seslenmek istiyorum. Neredeysen ne yapıyorsan bir haber et, içimiz rahat olsun” diyor.

5 YAŞINDAKİ ECRİN 2 AYDIR BULUNAMADI



Mardin Midyat’ta Tunç ailesinin 5 yaşındaki kızları Ecrin Tunç, 13 Haziran’da, Harmanlı Köyü’nde bulunan akrabalarına yaptıkları ziyarette bakkala gitmek üzere evden ayrıldıktan sonra kayboldu.

Aramalara rağmen bulunamadı. Dedesi Veysi Tunç “Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan ricada bulunuyoruz, torunumun kaybolduğu gün köye hangi telefon girmişse ortaya çıkarsınlar” diye sesleniyor.

CANSU 20 GÜNDÜR KAYIP



Bolu’da Cansu Akdağ (14) 25 gündür kayıp.
Cansu’nun babası Metin Akdağ, 7 ayda 8 kez kaçan kızının başına bir şey gelmesinden endişelendiğini söylüyor.

DİŞÇİYE GİTTİ, GERİ GELMEDİ



Bolu, Mudurnu’da 15 gün önce diş tedavisi için evden çıkan Esra Akkanat’tan (16) da iz yok.
Evine dönmemesi üzerine kendisini arayan ailesine geleceğini söyleyerek telefonu kapattı. Ailesi genç kıza bir daha ulaşamadı.

NORVEÇLİ KIZLAR DA KAYIP



Norveçli Line Lita Hoholm,15 yaşındaki kızı Mia Emilie Haougen ve aynı yaştakikız arkadaşı Ida Marie Nodland’ın 3 gündür eve gelmediğini belirterek, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu