Türkiye'den sınır dışı edilen savaşçılar geri dönüyor

Türkiye'den sınır dışı edilen savaşçılar geri dönüyor
Batılı ülkelerin öne çıktığı 90 ülkeden Türkiye'ye iletilen Suriye'ye geçme ihtimali bulunan savaşçı sayısı listesindeki bin 56 kişinin sınır dışı edildiğini belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiçbu kişilerin 3 ay sonra tekrar Türkiye sınırına geldikleri yakınmasında bulundu.

Bilgiç, terörle mücadele için istihbarat paylaşımının şart olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu Polonya'ya gidiyor

Bilgiç, dün Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. Tanju Bilgiç, 25 Ocak'ta Macaristan Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'yi ziyaret edeceği ve ardından Çavuşoğlu'nun 27 Ocak'ta "Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü" nedeniyle Polonya'ya gideceği bilgisini verdi.

Geri dönüyorlar

Türkiye'nin istihbarat paylaşımı işbirliği çerçevesinde ilgili ülkelerden Suriye'ye geçme ihtimali olan kişilerin listesini talep ettiğini ve bu çerçevede 90 ülkeden yaklaşık 7 bin 833 kişilik bir liste oluşturulduğunu ve bu listenin içindeki bin 56 kişinin sınır dışı edildiğini anlatan Bilgiç, Türk makamlarının sınır güvenliğini tam anlamıyla tesis etmek için pek çok adım attığını belirtti. Bilgiç, "Bizim ülkelerden talep ettiğimiz Suriye'ye geçme ihtimali olan kişilerin bilgisinin bize zamanında verilmesi ve bunların Türkiye'ye girişlerinin engellenmesi" diye konuştu. Bilgiç, istihbarat paylaşımı olmadan terörle mücadelenin olamayacağına dikkati çekerek Türkiye'nin sınır dışı ettiği kişilerin 3-5 ay sonra yine Türkiye sınırına geldiğini ifade etti. Bilgiç, her ülkenin kendi iç düzeni olduğunu ancak terör saldırılarının önlenmesi için koordineli çalışmak gerektiğini vurguladı.

Büyükelçiliğimize tehdit yok

Yemen'deki gelişmeleri de değerlendiren Bilgiç, Sana'daki Türk Büyükelçiliğine yönelik herhangi bir güvenlik tehdidinin olmadığını söyledi.