“Türkiye'nin en büyük mühimmatı yakalandı“

“Türkiye'nin en büyük mühimmatı yakalandı“

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Gezer, şehirde yaptıkları operasyonda dudakları uçuklatacak düzeyde cephane ele geçirdiklerini söyledi.

Gaziantep'te dün gerçekleşen eylemlerde hayatını kaybeden 4 kişi ve yaşanan olaylarla ilgili toplantı yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata'yla birlikte soruları yanıtlayan Emniyet Müdürü Ali Gezer, Gaziantep'te ilk siyasi cinayetlerden birinin yaşandığını hatırlatıp şehrin yakın geçmişinde yaşanan terör olaylarını sıraladı.

Gezer, "Gaziantep terörden masum bir şehir değildir. El Kaide ve Hizbullah operasyonları, 2012 PKK saldırısı gibi şehirde birçok eylem yapılmıştır. Bugün yaşananları bir güvenlik zafiyeti olarak görmemek lazım. Biz her şeyi söylemiyoruz ama Gaziantep'te dudakları uçuklatacak düzeyde cephanelik ele geçirdik" diye konuştu. Gezer, son 3 günde ele geçirildiği öğrenilen 'cephanelikle' ilgili ise gazetecilerin ısrarına rağmen detay vermedi.

İşte şehir şehir IŞİD bahanesiyle yapılan eylemler!

"AV MALZEMESİ SATAN İŞYERLERİNE KAPATMALARI YÖNÜNDE TELKİNDE BULUNDUK"

Eylemlerin yoğun olarak yapıldığı bazı mahallelerde işyerlerinin emniyet tarafından kapatılıp kapatılmadığı yönündeki soruya Gezer, "Kentimizde bulunan av malzemesi satan işyerlerini herhangi bir yağmaya veya olaya karşı kapatmaları telkininde bulunduk. İşyerlerinde bulunan tüfekleri başka yerlerde muhafaza etmelerini istedik. Hatta bu tüfeklerin Emniyet Müdürlüğümüze getirilmelerini ve bizim tarafımızdan muhafaza edilmelerini istedik. Bunların dışında herhangi bir işyerinin kapatılması yönünde bir baskımız ya da söylemimiz olmadı" diye cevap verdi.