Türkiye'nin kaderini Kürtler belirleyecek!

Türkiye'nin kaderini Kürtler belirleyecek!

Marta Ottaviani’nin haberine göre; Başbakan Erdoğan’ın, kendi adaylarını gösterdikleri için Kürt azınlığına teşekkür etmesi gerektiği ortaya atarak, Kürtlerin yaptığı bu hareketle Erdoğan’ın, muhalefetin adayıyla rekabetine engel olmasına ortam hazırladığına dikkat çekti.

Erdoğan’ın, AKP’nin adayı olarak belirlenmesiyle okun yaydan çıktığı belirtilen haberde, seçimlerin ilk turunun yapılacağı 10 Ağustos günü, büyük araştırma şirketlerinin de elde ettiği sonuçlara dayanarak muhtemelen Erdoğan’ın politik rüyasını taçlandıracağı ifade edildi.

"Artık askerler engel değil"

2007 yılında Erdoğan’ın, askerler tarafından istenmediği gerekçesiyle cumhurbaşkanlığına aday olmadığını öne süren gazete, şimdi ise bu yoldaki yürüyüşünde direk engellerle karşılaşmayacağını öne sürdü.

Çözülmemiş bazı konuların ortada olduğu savunulan yazıda, “Bunların başında ülkenin iç durumu geliyor. Erdoğan güçlü bir uzlaşmayı hesaba katabilir, ama iç düzen konusunda epey sorunlar açan meydandaki daha fazla kararlı azınlığı da önemsemeli” denilerek, başbakanlık makamının nasıl yönetileceği konusunda da şüpheler olduğuna değinildi.

Cumhurbaşkanlığı için Kürtlerle takas

“Bir paradoks gibi, ama Türkiye’nin geleceğini belirleyecek olan anahtar Kürtlerin elinde” denilen yazıda, Kürtlerin düşmanca olmayan pozisyonda durup, politik rüyasını Erdoğan’a hediye edecekleri öne sürüldü.

25 Temmuz’a kadar tutuklu bulunan Kürt aktivistlere yönelik önemli bir paket hazırlanacağı da belirtilen haberde, ancak bunun yetersiz olduğunu Başbakan’ın da bildiği öne sürülerek, asıl mücadelenin, Anayasa’da dil ve etnik tanıma olduğunun altı çizildi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adına bu konularda bir ‘takas’ olayına girebileceği iddia edilirken, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı zaferini, ülkenin iyiliği yerine kendi kişisel başarısı için istemekle suçlandığına vurgu yapıldı.

Gazetede ayrıca Erdoğan için “Bir devlet adamından çok, bir Sultan” ifadelerini kullandı.