Türkiye’nin Marka Kulübü Kağıtspor

Türkiye’nin Marka Kulübü Kağıtspor

Kağıtspor Kulüp Başkanı İslam Yücel, Kocaeli basını ile bir araya gelerek yeni dönemdeki hedefleri hakkında bilgi verdi.
51 bin 153 lisanslı sporcusu ile 28 spor branşında faaliyetini sürdüren Türkiye’nin amatör sporlardaki marka kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, yeni dönemde de büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay göreve gelen Kulüp Başkanı İslam Yücel, Kocaeli basını ile bir araya gelerek yeni dönemde Kağıtspor’un hedefleri hakkında bilgi verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Doğa Ergün ile kulüp yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısı Safran restorantta gerçekleşti.
51 bin 153 lisanlı sporcusu ile Türkiye’nin en çok lisanslı sporcusuna sahip kulübü olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Türkiye’de bir çok şampiyonluklara ve derecelere imza attı. 2004 yılından bugüne toplam bin 695 derece elde eden Kağıtspor, ulaşılması zor bir rekora imza attı. Mavi beyazlılar, on yılda elde edilen bin 695 Derecenin 619’unda Altın, 488’inde Gümüş, 588’inde ise Bronz madalya kazandı.
Büyükşehir Belediyespor’un yeniden yapılanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı İslam Yücel, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, amatör sporlarda Türkiye’nin marka kulüplerinden birisi. Türkiye’nin en çok lisanslı sporcusuna sahip kulübüyüz. Birçok branşta ulusal ve uluslar arası başarılara imza atmış sporcularımız bulunuyor. Sayın Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun 2004 yılında belirlediği vizyon çizgisi içerisinde kulübümüz bugünlere geldi. Bu noktada birçok ilklere de imza attı” dedi.
Kulübün şubeleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, “Genç nüfusun yoğun olduğu ilçelerimizden, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde kulübümüzün çalışmalarının daha da yayın hale getirilmesi için Gebze bölgesinde faaliyet gösterecek şube açacağız. Bu ilçelerdeki gençlerimizin lisans ve benzeri ihtiyaçlarını İzmit’e gelmeden çözmelerini istiyoruz. Gebze’de açacağımız şubemizle aynı zamanda bölgenin kapasitesini ve ihtiyaçlarını da yakından öğrenme imkanı bulacağız” diye konuştu.
Kulüp Başkanı İslam Yücel, ”Bu ilçelerde gençlerimizin spor yapmalarına imkân tanıyacak alanlar oluşturacağız. Spor yapan çocuklarımızın aileleriyle de tanışarak motivasyonlarını artırmaya çalışacağız. Bisiklet ve yüzme gibi yeni branşlar açarak, mevcut branşlarımızı da güçlendireceğiz. Bilgi evlerimizdeki 20 bin çocuğumuzun spora yönlendirilmesi için ortak çalışma yapacağız. 50 bin lisanslı sporcumuzla altyapıya ağırlık veren bir kulüp olarak, hem kentimize hem de ülkemize başarılı sporcular yetiştireceğiz’’ ifadelerini kullandı.