Türkiye'ye önemli görev

Türkiye'ye önemli görev

Dışişleri Bakanlığı, Küresel Göç ve Kalkınma Platformu'nun 2014-2015 dönem başkanlığını 1 Temmuz 2014 itibariyle Türkiye'nin üstlendiğini şu mesajla duyurdu:

“ Sayın Bakanımızın, 2015 yılında ülkemizin ev sahipliğinde yapılacak GFMD yıllık zirve toplantısına başkanlık etmesi öngörülmektedir.

Forum Başkanlığı, aktif ve çok boyutlu bir dış politika icra eden ülkemize, uluslararası görünürlüğün yanı sıra, Birleşmiş Milletler’de gündem oluşturmaya başlayan göç ve kalkınma konusunda söz sahibi olma hakkını da tanıyacaktır.

Ülkemizin, gerek Batı Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’ye ve bulundukları ülkelerin kalkınmasına yaptıkları katkılar sayesinde edindiği tecrübe, gerek kabul ettiğimiz göçmenlerin yönetimi ile bölgesinde kilit bir rol üstlenmesi dolayısıyla, ‘2015 sonrası BM Kalkınma Gündemi’ne dahil edilmesi hedeflenen göç konusunda etkin rol oynaması beklenmektedir.

Bir milyonu aşkın Suriyeli’ye geçici koruma sağlamakta olan ülkemiz, göç yönetimi konusundaki etkinliğini ve deneyimini uluslararası alanda paylaşma imkanı bulacak ve küreselleşen göç konusunda kalıcı çözüm önerileri getirebilecektir”.