Türkiye'yi sarsan cinayette şok rapor!

Türkiye'yi sarsan cinayette şok rapor!

 Trabzon’da Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006’da Oğuzhan Akdin tarafından öldürülmüştü. O tarihte daha 16 yaşında olan Akdin 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Paralel yapının 17 ve 25 Aralık darbe girişimi sonrası Rahip Santoro dosyası raftan indi. Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürlüğü dönemindeki cinayetin tüm delillerini inceleyen emniyet, bir çocuğun araştırılmadan apar topar katil ilan edilmesini şüpheli buldu.

KENDİ SORUP KENDİ CEVAP VERMİŞ

'Çok gizli’ yürütülen ön soruşturmanın detaylarında şok tespitler ortaya çıktı: Bu tür cinayetlere Terör ya da Organize Şube bakması gerekirken Asayiş Şube Müdürlüğü araştırdı. Katilin evinde tek düze arama yapıldı. İfade tutanaklarında yönlendirmeler var. Örneğin, “Misyonerlik mi yapıyorlardı?” sorusuna, “Evet, misyonerlik yapıyorlardı” gibi cevaplar veriliyor.16 yaşındaki bir çocuk Glock marka tabancayla 40 metreden 3 el ateş ediyor. Üçü de rahibe isabet ediyor. Katilin miyop olduğu iddiası es geçildi. Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Protestan din adamı Carl Magnus Stefan Persson’un adı Zirve Yayın Evi’nde de geçti. Hem Santoro hem de Persson, 2005’ten beri dinleniyordu. Persson bu sırada Trabzon’a geldi. Arabasının camına ölümle tehdidi bırakıldı. Bu tehditten 16 gün sonra Santoro öldürüldü. Persson’un Gülen Örgütü’ne yakın olduğuna dair iddialar da vardı, hiç araştırılmadı.

Akyürek boyutu da araştırılacak

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu gerekçesiyle tutuklanan Ramazan Akyürek Trabzon’da 2004-2006 tarihleri arasında emniyet müdürü olarak görev yapmıştı. Akyürek, 8 Mayıs 2006’da Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başta Akyürek olmak üzere o dönemde görevli şube müdürleri ve amirlerin yaptıkları bütün soruşturmaları da mercek altına alacağı kaydedildi.
AKŞAM