Türmob Farkındalık Eğitimi Yapıldı

Türmob Farkındalık Eğitimi Yapıldı

TÜRMOB tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlatılan, meslek mensuplarının haksız rekabet ve meslek etiği konularında farkındalığının artırılması ile uygulama birlikteliğinin sağlanmasını amaçlayan ‘Farkındalık Eğitimi’ Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası organizasyonuyla gerçekleştirildi.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen Eğitime TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Merkez Sekreteri Ali Rıza Akdora, Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Üyesi Necmettin Keleş, TÜRMOB Etik Komitesi Üyesi Latif Taş ve SMMM Alp Buluş konuşmacı olarak katılırken, Kayseri SMMM Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda serbest muhasebeci mali müşavir de dinleyici olarak kaktıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Oda Başkan Yardımcısı Mustafa Kükürtçüoğlu, TÜRMOB tarafından verilen ‘Farkındalık Eğitimi’ kapsamında bugün meslek mensuplarının mesleki hizmet ve kalite güvence ilke ve esasları, haksız rekabetle mücadele yazılımı, etik eğitimi ve etik sözleşme konularında bilgilendirileceğini söyledi. Oda faaliyetleri ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Kükürtçüoğlu, Kayseri SMMM Odası yeni eğitim ve hizmet binası yapımına başlandığını ve bu ay içerisinde inşaat açılış töreni yapacaklarını belirtti. TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Merkez Sekreteri Ali Rıza Akdora ise konuşmasında TÜRMOB tarafından meslek mensupları arasında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bu eğitimin mesleki hizmet kalitesi ve etik anlayışıyla ilgili olarak büyük önem arz ettiğini belirtti. TÜRMOB olarak eğitim seferberliği başlattıklarını ve eğitimlerin ‘Sürekli Eğitim’ mantığıyla artarak daha da detaylı şekilde devam edeceğini bildirdi. Kamu Gözetim Kurumu’nun denetçinin denetimi noktasında gerekli bir kurum olduğunu belirten Akdora, “Bizler Kamu Gözetim Kurumu ile denetçinin tanımının yapılması, TÜRMOB’un vermiş olduğu Bağımsız Denetim Eğitimleri’nin geçerli olması ve bağımsız denetçi olma noktasında aranan 15 yıl şartı noktasında karşı karşıya geliyoruz. Tüm bu sorunların da mesleki anlamda birliktelikle aşılacağına inanıyorum” diye konuştu.
SMMM. Alp Buluç, Mesleki Hizmet ve Kalite Güvence İlke ve Esasları, Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Üyesi Necmettin Keleş Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı ve TÜRMOB Etik Komitesi Üyesi Latif Taş ise Etik Eğitimi ve Etik Sözleşme konularında birer sunum yaparak katılımcıların sorularını yanıtlandırdı.