Turnuvayı kaçıracak yıldız futbolcular

Turnuvayı kaçıracak yıldız futbolcular

İşte Dünya Kupası'nda yer alamayacak olan 16 isim ...

1- Maarten Stekelenburg (Hollanda) 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda kalesini koruyan Stekelenburg, Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda, Hollanda takımının 30 kişilik kadrosunda kendine yer bulamadı.

2- Alvaro Arbeloa (İspanya) Bu sezon Real Madrid'de istikrarsız bir sezon geçiren sağ bek, son üç büyük organizasyonda İspanya Milli Takımı'ndaki yerini aldı. Ancak Arbeloa, İspanya'nın 2014 Dünya Kupası kadrosuna dahil edilmedi.

3- Domenico Criscito (İtalya) Zenitli defans oyuncusu son olarak Kasım ayında giydiği İtalya Milli Takımı formasını bu yaz giyemeyecek.

4- Joleon Lescott (İngiltere) Manchester Cityli yıldız stoper Lescott, Roy Hodgson'ın Dünya Kupası kadrosunda kendisine yer bulamadı.

5- Ashley Cole (İngiltere) Asley Cole, İngiltere Milli Takımı'nın yüksek profildeki futbolcularından biri. Ancak Roy Hodgston zor bir karar vermek durumunda kalarak Cole'u Dünya Kupsaı kadrosuna dahil etmedi.

6- Samir Nasri (Fransa) Bu yıl Premier Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayan yıldız futbolcu, teknik direktör Didier Deschamps'ın tercihleri arasında yer alamadı.

7- Kaka (Brezilya) Sakatlık sorununun bir türlü yakasını bırakmadığı Milanlı yıldız, evlerinde düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda Brezilya kadrosuna giremedi.

8- Philippe Coutinho (Brezilya) Bu sezon Liverpool formasıyla gösterdiği etkileyeci performans Coutinho'nun Brezilya Milli Takımı'na girmesine yeterli olmadı.

9- Ronaldinho (Brezilya) Dünya futbol tarihinin en yetenekli oyuncularından biri olan Ronaldinho, çok istemesine rağmen Brezilya Milli Takımı kadrosuna giremedi.

10- Carlos Tevez (Arjantin) Kariyerinde bir çok başarı elde eden Juventuslu yıldız, Brezilya'da izleyemeyeceğimiz bir diğer isim.

11- Dani Osvaldo (İtalya) Takım arkadaşları ve yöneticileriyle yaşadığı bir dizi tatsız olay nedeniyle performansında büyük bir düşüş meydana gelen Osvaldo, İtalya Milli Takımı kadrosunda kendine yer bulamadı.

12- John Ruddy (İngiltere) Norwich City'nin başarılı kalecisi, Roy Hodgson'ın Dünya Kupası planlarına dahil olamadı.

13- Gael Clichy (Fransa)
Manchester City'nin başarılı sol bek oyuncusu, Fransa'nın bir önceki Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası kadrolarında yer almasına rağmen, Brezilya'ya gidecek olan kafileye dahil edilmedi.

14- Rio Ferdinand (İngiltere) Rio Ferdinand, Dünya Kupası öncesi yaşadığı sakatlık problemi nedeniyle İngiltere Milli Takımı kadrosuna dahil edilmedi.

15- Erik Lamela (Arjantin) Tottenham ile yaşadığı hayal kırıklıklarıyla dolu sezon ve kas sakatlıkları Lamela'nın milli takım rüyalarının sona ermesine neden oldu.

16- Javier Pastore (Arjantin) Pastore'nin bu sezon Paris Saint-Germain'de gösterdiği kötü performans, onu Dünya Kupası kadrosu dışına itti.