Tuşba Belediyesi’nden Hummalı Çalişma

Tuşba Belediyesi’nden Hummalı Çalişma

Van merkez Tuşba Belediye Başkanlığı’nın, birçok mahallede aynı anda başlatmış olduğu yol genişletme, stabilize ve reglaj çalışma seferberliği hızla devam ediyor.
Tuşba Belediye Başkanlığı, ilçenin değişik mahallelerinde yürüttüğü çalışmalarla bir yanda altyapı eksikliklerini giderirken, bir yandan da dar olan yolları devasa caddelere dönüştürüyor. Belediyenin yürüttüğü çalışmalarla mahalleler modern bir görüntüye kavuşuyor. Mahallerde başlatılan çalışmalarla, bir kaç metre genişliğinde olan ve mevcut haliyle iki aracın yan yana geçmediği alanlar, şimdi gidiş ve geliş yönlerinde çift şeride çıkarılıyor.
‘TUŞBA’DA MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR’
Tuşba Belediye Başkanlığı, yürütülen yol yapım çalışmaları ile yaşanan ve gelecekte yaşanması muhtemel kazaları da ortadan kaldırılıyor. Mahalle sakinlerini yaz aylarında toz ve topraktan, bahar ve kış mevsimlerinde ise çamurdan kurtaracak olan yolların en kısa sürede tamamlanması için başlatılan hummalı çalışmalar ise son hız ile devam ediyor. Modern yollara kavuşan mahalleler de önemli ölçüde ekolojik ve ekonomik değer kazanıyor.
‘DÖRT AYDA BİRİMLERİNİ KURDU, 305 KİLOMETRE YOL YAPTI’
Mazbatasını aldığı 3 Nisan 2014 tarihinden bu yana yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede sıfırdan birimlerini kuran ve geçmişteki halktan kopuk siyasi geleneği de yıkarak ilçeye bağlı 59 mahallenin tümünü ziyaret eden hatta bir çok mahalleye birden fazla giden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, şimdiye kadar 19 mahallede yapılan 196 kilometre stabilize ve 109 kilometre reglaj çalışmalarının da tümünü yetkililer ve birim müdürleriyle yerinde inceleyerek standartlara uygun yapılıp yapılmadığını kontrol etti.
Yol genişletme çalışmalarından oldukça memnun olan mahalle sakinleri ise çalışmaların bu güne kadar Van’da yapılan en önemli altyapı yatırımı olduğunu kaydettiler. Seçimlerin hemen ardından yapılan ‘Hayırlı’ olsun ziyaretleri ise artık yerini ‘Teşekkür’ ziyaretlerine bıraktı. Önceki gün de Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe’yi makamında ziyaret eden 10 mahalle muhtarı kendilerine sunulan hizmetten dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca her gün yüzlerce kişi Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi makamında ziyaret ederek ve telefon, e-mail ve sosyal medyada çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorlar.
Tuşba halkının tarihinden almadığı hizmete kendi dönemlerinde tanışacağını vurgulayan Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Tuşba’nın yaşanır bir ilçe haline getirmek amacıyla stabilize çalışmalarını tamamladığımız mahallelerimize parke taşı döşeyeceğiz. Biz Tuşba halkını çöp, çukur ve çamurdan kurtaracağız.” dedi.
Uygulaması biten hizmetlerin yanı sıra Tuşba ilçesi sınırları içerisinde kalan sosyal alanların standartlarının arttırılması hususunda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, büyükşehir kanunundan önce köy tüzel kişiliği olan mahallelerimizde sanat yapıları taleplerinin alındığını ve ihtiyaca göre büz, menfez veya köprü geçişlerinin etüd çalışmaları başlatıldığını vurguladı. Üretilen projelerle yaşam alanları daha kullanılabilir hale getirilmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Ayrıca bağlı grup mahalle yolları üzerindeki vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak, toz, çukur ve çamurdan kurtarmak için de parke taşları döşeme ile asfalt kaplama çalışmaları ihale aşamasına getirilerek çok yakın bir tarihte uygulanmasına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.