Tuşba Belediyesi’nden İlk Nikah Töreni

Tuşba Belediyesi’nden İlk Nikah Töreni

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Hatice Öter (Güngör) ve Ramazan Güngör çiftinin evlilik cüzdanlarına imza atarak ilk nikah törenini gerçekleştirdi.
Van’ın büyükşehir olmasıyla oluşan 3 merkez ilçeden biri olan Tuşba’nın Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kıyılan ilk nikah törenine katıldı. Konya’da oturan damat Ramazan Güngör ile Vanlı olan Hatice Öter (Güngör) çiftinin Tuşba Belediyesi’nde kıyılan nikah merasimine katılan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, çifte mutluluklar diledi. Yeni kurulmuş olan Tuşba Belediyesi’nin tüm hazırlıklarını tamamladığını ve ilk nikah töreninin de Güngör çiftine nasip olduğunu söyleyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Evlilik cüzdanımızı ilk olarak sizlere vereceğiz. Rabbim hayırlı, uzun ömürler ve mutluluk versin. Bir yastıkta kocayın” dedi.
Damadın Konya’da oturduğunu öğrenen Başkan Özgökçe, Tuşba ile Konya’nın kardeş şehirler olduğunu ve seçim sürecinde de Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun sık sık Van’a gelip gittiğini hatırlatarak, “Tuşba Belediyesi olarak Konya Selçuklu Belediyemiz ile ‘Kardeş belediye’ olduk” ifadelerini kullandı.
Gelinin de Tuşba ilçesi sınırları içerisinde bulunan İskele Mahallesi’nde oturduğunu belirtmesi üzerine Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, çiftin bu güzel gününde yanlarında olmak istediğini kaydetti. Nikah memuru Ali Bayram tarafından kıyılan nikahın ardından evlilik cüzdanını Hatice Öter Güngör’e veren Başkan Doç. Dr. Özgökçe, evlilikte, fert ve toplum için sayısız fayda ve iyiliklerin olduğunu dile getirdi. Nikahta keramet olduğunu söyleyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, bunlar dünya hayatının mutluluğu ile ebedî hayatı kazanmaya vesile olan ilâhî nimetler olduğunu kaydetti. Evliliğin ailenin temel taşı olduğuna da vurgu yapan Doç. Dr. Özgökçe, “Peygamberimiz (s.a.v.) evliliği tavsiye etmiş ve evlenerek de bizlere örnek olmuşlardır. Bu hususta, ‘Ey gençler topluluğu! Kimin gücü yeterse evlensin. Çünkü evlilik, gözü, (haramdan) sakındırır ve iffeti en iyi şekilde korur’ buyurmuşlardır” şeklinde konuştu.
Hayatın acı-tatlı günleri birlikte paylaşmak, dünya ve ahiret saadeti, Allah’ın emirlerine, Sevgili Peygamberimizin tavsiyelerine uymakla kazanıldığını vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Bu emir ve tavsiyelerden birisi de; bekarların evlenmesidir. Uyumlu bir evlilik her türlü fenalıktan korunmaya vesile olur. İslam, evlenme akdi ile olan birleşmeyi sevgi, merhamet, huzur ve karşılıklı hoşgörü üzerine bina etmiştir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de, ‘Kaynaşmanız için size kendi cinsinizden eşler yaratıp, aranızda sevgi ve merhamet peydâ etmesi de O’nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır’ buyrulmuştur. Dinimiz evlenmeyi ve nikahlı yaşamayı teşvik ederken; geçinememek veya fakir düşmek endişesiyle evlenmemeyi de hoş görmemiştir. Kur’an-ı Kerim’de, ‘İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfü ile zenginleştirir. Allah lütfü bol olandır, bilendir’ diye buyrulmuştur” ifadelerini kullandı.