TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu!

TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu!

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni başkanı belli oldu. Bugün yapılan genel kurul toplantısında tek aday olan Simone Kaslowski başkanlığa seçildi.  Simone Kaslowski görevi Erol Bilecik'ten devralacak.

Yeni TÜSİAD Başkanı Kaslowski, 2017 yılından beri TÜSİAD Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Kaslowski, Organik Kimya'nın da CEO'su.

AB ÇIPASINA DİKKAT ÇEKTİ

Kaslowski, başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmasında Avrupa Birliği (AB) çıpasına dikkat çekti. Kaslowski, "AB kırılmalar yaşasa da en önemli denge merkezi" dedi. Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal olarak zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Kaslowski "Önümüzde zorlu, heyecan verici bir dönem var" diye konuştu. 

1963 yılında İtalya'nın Torino şehrinde dünyaya gelen Simone Kaslowski, 1985 yılında aile şirketi olan Organik Kimya İstanbul’da satış bölümünde göreve başladı.

ABD’de Clark Worcester Üniversitesi’nden mezun olan İtalyan asıllı iş insanı, 1995 yılında şirketin CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ni üstlendi.

SİMONE KASLOWSKİ KİMDİR?

2013 yılından bu yana TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Kaslowski, bu süre içinde önce AB İşleri Komisyonu Başkanlığı, ardından da Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanlığı görevlerini yürüttü. Evli ve üç çocuk babası olan 56 yaşındaki iş insanı İngilizce, İtalyanca ve Fransızca biliyor.

ÖZİLHAN YENİDEN YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ BAŞKANI SEÇİLDİ

Genel Kurul'da 2019 - 2020 TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı da seçildi.

Tuncay Özilhan yeniden YİK Başkanı olurken, yardımcılıklara Ömer M. Koç, Arzuhan Doğan Yalçındağ, N. Ümit Boyner ve Ömer Aras seçildi. Üyeler ise Agah Uğur ve Tayfun Bayazıt oldu.