TÜSİAD'dan istifa açıklaması

TÜSİAD'dan istifa açıklaması

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın dün düzenlediği sürpriz basın toplantısıyla istifa ettiğini duyurmuştu. Bugün TÜSİAD'dan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrrem Yılmaz, görevinden istifa etmiştir. İstifa gerekçesini, şirketi ile ilgili medyada yer alan haberlerin TÜSİAD'ın itibarına zarar vermesini engellemek olarak açıklamıştır. TÜSİAD Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde toplanarak durumu değerlendirecektir."

TÜSİAD'IN İSTİFA EDEN İLK BAŞKANI
Toplantıda istifa ettiğini açıklayan Yılmaz, TÜSİAD'ın istifa eden ilk başkan oldu. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: "SÜTAŞ’la ilgili bugün gazetelerde yapılan bazı haberlerde TÜSİAD adının ön plana çıkartıldığını gördüm. TÜSİAD’ın yönetim kurulu başkanı olarak aldığım TÜSİAD itibarı emanetine en fazla titizlik göstermesi gereken insanım. TÜSİAD’ın istismar edilmesine izin veremezdim. TÜSİAD’ın adının kullanılarak TÜSİAD itibarıyla ilgili bir kampanya oluşturulabileceği riskiyle karşı karşıya olduğumuzu fark ettim ve TÜSİAD’ı bu işin dışına çıkartarak kendi kurumumla ilgili sorumluluklarımın başına geri döndüm. Kimseyi bu yükün altında ezmeye gerek yok. Bu benim tamamen kişisel olarak karar vermek zorunda olduğum bir husustur. Sabahki haberleri değerlendirdim. Kendi kararımı kendim verdim."

Muharrem Yılmaz, son zamanlarda kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin "Haberler kasıtlı mı?" şeklindeki bir soruyu "TÜSİAD’ın istismar edileceği tehlikesini hissettim. Buna izin veremezdim. Bu yüzden istifa ettim" şeklinde yanıtladı.