Uaü’de "turizm Ve Otelcilikte Kariyer Seminerleri" Başladı

Uaü’de "turizm Ve Otelcilikte Kariyer Seminerleri" Başladı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İletmeciliği Bölümü, ‘Turizm ve Otelcilikte Kariyer Seminerleri’ne başladı.
Dönem sonuna kadar devam edecek olan seminerlerin ilki, UAÜ kampusünde gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra ilgi duyan tüm öğrencilere açık olan seminerin ilk konukları Rixos Downtown Otel Genel Müdürü Mehmet Tulunay ve Rixos Belek Otel İnsan Kaynakları Müdürü Doğan Genç oldu.
Kariyerine 17 yaşında başladığını söyleyen Genel Müdür Tulunay, bulaşıkçılıktan, garsonluğa, resepsiyonistlikten otelciliğin birçok aşamasına kadar görev yaptığını ifade ederek, “Hiç bir zaman genel müdür olmayı hedeflemedim. Her ne yapıyorsam en iyisini yapmaya çalıştım” dedi.
Yabancı dilin önemine vurgu yapan Mehmet Tulunay, İngilizce’yi ‘olmazsa olmaz’ olarak belirterek, “Bir Rusçam da olsaydı şu anki durumdan iki kat daha başarılı olurdum. Bir Almancam daha olsaydı üç kat daha başarılı olurdum” şeklinde konuştu.
“Genel müdürüm ama hala öğreniyorum ve araştırıyorum” diyen Tulunay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hayat çok hızlı değişiyor. Teknolojiye paralel insanların beklentileri de değişiyor. Sizler benim aldığım eğitimin çok daha iyisini alıyorsunuz. Eğitimizin çok iyi, hocalarınız çok iyi. Bizim sektörde liderlik en önemli unsurdur. Kendinizi ve ekibinizi yönetemezseniz başarılı olamazsınız.”
Rixos Belek Otel İnsan Kaynakları Müdürü Doğan Genç ise insan kaynaklarını, “Doğru insanı, doğru yerde, doğru zamanda, doğru kapasitede istihdam etmektir” şeklinde açıkladı. Farklı nesillerin farklı tercih ve beklentilere sahip olduğunu hatırlatan Genç, nesilleri gelenekçi, 2. Dünya Savaşı sonrası doğanlar, X ve Y şeklinde tanımladı.
Yeni neslin internet ve akıllı telefonlar sayesinde her an dünya ile entegre olduğuna dikkat çeken Doğan Genç, bunun çok olumlu gelişmelere sebep olduğunu, herkesi ve her kurumu kendini sürekli yenilemeye ve geliştirmeye zorladığını belirtti.
Seminer sonunda öğrenciler, merak ettiklerini konuşmacılara sordu.