Uaü’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Turu

Uaü’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Turu

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Spor Birimi, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve UAÜ BİDOST (Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu) organizasyonu ile Düzlerçamı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına bisiklet turu düzenlendi.
Cumhuriyet Bayramı anısına düzenlenen tur öncesi katılımcılar İstiklal Marşı’nı okurken, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar yaptığı konuşmada,"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türk Ulusunun bağımsızlık adına Atatürk öncülüğünde verdiği büyük bir milli mücadelenin sonucunda yeni bir yönetim sistemi ile oluşan Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli bir bayramıdır" dedi. Yanar, başta Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç olmak üzere, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak, üniversite gençlerinin, hem spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları, hem de milli bayramlarda Atatürk ve aziz şehitlerin hatıralarını saygı ile yad etmelerinin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Yanar, Döşemealtı Belediyesi olarak bu tür faaliyetleri her zaman desteklediklerini ve destekleyeceklerini vurguladı.
UAÜ Spor Birimi Sorumlusu Musa Turmuş ise konuşmasında, "Bağımsızlık adına temellerinin 19 Mayıs 1919’da Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin kurulmasını sağlamış ve en nihayetinde 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin kurulması ile Türk Milletine en büyük armağan ve bayram olmuştur" dedi. Turmuş, UAÜ Spor Birimi olarak, hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına , hem de özellikle yabancı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerin Türk kültürünü ve bayramlarını daha yakından tanımaları ve spor yapmaları adına böyle bir organizasyon planladıklarını söyledi. Turmuş, “Antalya’da farklı coğrafyalardan gelen ve 81 ülkeden öğrencisi olan Uluslararası Antalya Üniversitesi’nden 30’a yakın öğrenci bu tura katılım sağladı. Öğrenciler, hem bisiklet turunda spor yaptı, hem de Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde tarihi ve turistik yerler olan Evdirhan ve Güver uçurumunu da görme fırsatını yakaladı” dedi.
Konuşmalardan sonra bisiklet turu, Düzlerçamı piknik alanı önünden start aldı. İlk etapta 20 kilometrelik parkurda bisikletleriyle turlayan öğrenciler, öğle arası Düzlerçamı piknik alanındaki molanın ardından 10 kilometrelik parkurda olmak üzere toplam 30 kilometre pedal çevirdi. Bisiklet turu, katılımcıların piknik alanında spor oyunları ile son buldu.