UBER araçları satışa çıkarıldı! İlan patlaması yaşanıyor

UBER araçları satışa çıkarıldı! İlan patlaması yaşanıyor

UBER'e dair ilk tartışmalar Avrupa şehirlerinde başlamıştı. Paris'te taksiciler sert gösteriler yapmış, UBER'i şiddetle protesto etmişti. ABD ve Güney Amerika'da da taksiciler UBER'i protesto etmiş, eylemler birçok şehirde görülmüştü. Türkiye'deki UBER protestolarına da şiddet bulaştı. UBER şoförleri ile onları 'korsan' olarak nitelendiren taksiciler arasındaki gerilim günlerce devam etti. Bazı UBER şoförleri taksicilerin saldırılarına maruz kaldı.

'ACİLEN' SATIYORLAR

Artan gerilimin ve protestoların ardından İçişleri Bakanlığı korsan taşımacılığa dair yeni düzenlemeler yaptı; UBER'i de kapsayan yaptırımlar artırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün yaptığı bir açıklamada bu konuya değinerek 'UBER bitmiştir' ifadesini kullandı. Yeni sürecin ardından da UBER'e kayıtlı araçların satışı artmaya başladı. Son birkaç günde alışveriş sitelerine 'UBER'e kayıtlı' notuyla verilen ilanlar çoğalmaya başladı. Bazıları 'Acil' uyarısıyla satışa çıkarılan araçların, birçoğunun kat ettiği kilometrenin düşük olduğu da göze çarpıyor.

UBER'in Türkiye'de kayıtlı araç sayısı özellikle son 5 ayda artmış ve 10 bine çıkmıştı.

GÖZLER MAHKEMEDE

Öte yandan yasadışı olarak faaliyet yürütüğü gerekçesiyle, Uber'e erişimin engellenmesine ilişkin 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasından önce yüzlerce taksici Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne geldi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu "Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından Uber'in yasadışı olduğu bir defa daha anlaşıldı. 
Korsan taşımacılığa karşı ciddi önlemler alındı. Biz de taksiciler olarak değişimler yapacağız. Mahkemeden karar çıkmasını ve Uber'e erişimin eklenmesini bekliyoruz" dedi.