ÜÇ AYLIK PANSİYON DÖKÜLÜYOR

ÜÇ AYLIK PANSİYON DÖKÜLÜYOR

Adıyaman’ın Sincik İlçesinde yeni yapılan İmam Hatip Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu Binası yemekhane ve tuvaletlerdeki fayansların düşmesine Okul Aile Birliği Başkanı Orhan Doğan, tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.
14 yıl önce yapılan eski Sincik YİBO okul binası, öğrenci yurdu ve lojmanlarının çürük olduğu gerekçesiyle boşaltıldığını hatırlatan Doğan, yetkililerin yeni yapılan İmam Hatip Anadolu Lisesi Erkek öğrenci yurdu binasında yeterince denetim yapmadıklarını söyledi.
Doğan, “Bildiğiniz gibi 14 yıl önce inşa edilen okul binamız çürük olduğu gerekçesiyle mahkeme kararı ile boşaltıldı. Geçtiğimiz yıl inşa edilen, yaklaşık 3 ay önce faaliyete giren 150 öğrencimizin kaldığı Erkek öğrenci yurdu şimdiden dökülmeye başladı. Sizin de gördüğünüz gibi yemekhane duvarındaki fayanslar bir kısmı düşmüş, bir kısmı da düşmek üzere. Tuvaletler aynı durumda, Tavanlardan su sızıyor. Pencereleri vidalayarak sabitlemişler, binanın çatısı uçmuş durumda, bahçe teli rüzgarda uçmuş. Aileler haklı olarak çocuklarımızı pansiyona göndermeyiz diyorlar. Allah kurusun o fayanslar bir çocuğun kafasına düşerse bunun hesabını kim verecek? Bu bina yaklaşık 4 milyon TL’ye mal oldu, yazık değil mi? Yetkililere soruyorum yeni yapılan, henüz 3 ay gibi kısa bir süre ünce hizmete giren bir bina nasıl bu şekilde dökülür. Okul aile birliği olarak yetkililerin bu binada bir önce gerekli denetimleri yapmasını, binanın çocuklarımızı güvenle bırakabileceğimiz bir hale getirilmesini istiyoruz” dedi.