Üçüncü Kuşak Quatmann Ailesinden Selçuk’a Destek

Üçüncü Kuşak Quatmann Ailesinden Selçuk’a Destek

Selçuk’un tarihi değerlerine 60 yıldır katkı sunan Quatmann Ailesinin üçüncü kuşak fertlerinden George W. Quatmann Selçuk’a geldi. Quatmann Ailesi tarafından kurulan Efes Amerikan Derneği, Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kaymakamlığı arasında bir protokol imzalandı. Temenni niteliğine sahip olan protokol ile Efes Amerikan Derneği Selçuk’un tarihi değerlerine katkı sunmaya devam edecek.
60 yıldır Selçuk’un tarihi ve kültürel değerlerine katkı sunmayı bir aile geleneği haline getiren Quatmann Ailesi’nin üçüncü kuşak fertlerinden George W. Quatmann Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı Selçuk Belediye binasında ziyaret etti. Ziyaretin sonunda Selçuk Belediyesi, Selçuk Kaymakamlığı ve Efes Amerikan Derneği arasında üçlü bir protokol imzalandı.
Selçuk Belediyesi toplantı sonunda gerçekleşen buluşmada Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Quatmann Ailesinin Selçuk ‘a sunduğu katkılara 2 Haziran 1978’de Selçuk Belediye Meclisi’nde alınan bir karar ile örnek verdi. Başkan Bakıcı dönemin belediye başkanı Dr. Cahit Tanman’ın başkanlığında toplanan meclisin, Saint Jean Kilisesi’nin girişindeki Quatmann Meydanı’na bronz bir heykel veya plaket konmasına karar verildiğini ifade eden meclis kararlarını gösterdiğini dile getirdi. Alınan meclis kararlarında ayrıca George Quatmann’ın oğlu Joseph Quatmann’a fahri hemşerilik belgesi verildiğinden de bahsediliyor.
1958-1978 yılları arasında Saint John Kilisesi’nin bulunduğu meydanının kazılması, kilisenin restorasyonu, Şirince’deki kilise ve Meryem Ana Evi’nde yapılan restorasyon çalışmaları, Meryem Ana Heykeli’nin yapılması gibi çalışmalar Quatmann ailesinin Selçuk’un tarihi dokusuna yaptığı katkılar arasında yer alıyor.
İmzalanan temenni protokolü hakkında açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Protokol Selçuk Belediyesi, Selçuk Kaymakamlığı ve Quatmann Ailesi tarafından kurulan Efes Amerikan Derneği arasında kurulacak ilişkileri tesis etmek amacıyla hazırlandı. İmzalanan protokol taraflar yararına toplumsal, kültürel ve tarihsel alanlarda iyi komşuluk ilişkileri kurmak, işbirliği tesis etmek ve taraflar arasında her birinin kendi kurumsal mevzuat ve yönetmelikleri çerçevesinde oluşturuldu. Efes ve Selçuk’un dini ve arkeolojik tarihine, saygı gösterilmesini sağlamak amacıyla tarafların birbiriyle uluslararası ilişkiler kurmasına yönelik olarak ilk kez 1950’lerde dile getirilen kararlılığı teyit etmek için imzalanıyor. Bağlayıcılığı olmayan sadece temenni niteliği taşıyan bu protokol ile Selçuk ve Efes’in dünya çapında daha iyi tanınmasını ayrıca hac ve ziyaret amacıyla Selçuk’a gelenlerin Selçuk’un sahip olduğu sanatsal, ticari, tarihi ve kültürel değerlerden rahatça istifade etmesini sağlamak açısından büyük önem taşıyor” dedi.
Başkan Bakıcı ayrıca imzalanan temenni protokolüne ilişkin olarak bu protokol sayesinde bölgenin tanıtılması için derneğin katkıları sayesinde Efes ve Selçuk’a ait arkeolojik değerlerin ihyası amacıyla geçmişten gelen projelerin tamamlanması ve yenilerinin yapılması açısından önemini vurguladı.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı açıklamada; “Quatmann Ailesi geleneklerine bağlı ve köklü bir aile. Atılan bu imzayla ilçemizde güzel şeyler olacak. Ailenin tüm üyelerine en iyi dileklerimi sunuyorum” dedi.
George W. Quatmann ise, “60 yıl önce dedemin başlattığı kültür varlığını restorasyon çalışmalarına katkı koymak için buradayım. 60 yıl önce Selçuk Belediyesi, Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Müzesi ve Selçuk halkının işbirliği ile yola çıktık. Ben ailemin üçüncü jenerasyonuyum. Bu destek altında yapılan katkıların gelecek jenerasyonlarda da devam etmesini umuyorum” diye konuştu.
Toplantıda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı Quatmann ailesinin Selçuk ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Protokol sonrası heyet, Selçuk Belediyesinde görevli mimarlar eşliğinde çalışma yapılması düşünülen alanları gezerek, bilgi alış verişinde bulundu.