Ucuz Kırtasiye Ürünleri Sağlığı Tehdit Ediyor

Ucuz Kırtasiye Ürünleri Sağlığı Tehdit Ediyor

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye ürünlerine talep artarken, kırtasiye işletmecileri ise ucuz ve zararlı ürünler hakkında uyarılarda bulunuyor.
Bitlis’in Ahlat ilçesinde kırtasiyecilik yapan Ertuğ Buğra Azapağası, okulların 15 Eylül’de açıldığını hatırlatarak, kırtasiye alışverişi telaşına kapılan velileri dikkatli olmaları hususunda uyardı. Azapağası, çocukların sağlığı için zararlı maddeler içermeyecek kırtasiye ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, “Ucuz ürün alarak çocuklarınızın hayatını tehlikeye atmayın. Çocukların sağlığı için zararlı maddeler içermeyecek kırtasiye ürünlerinin alınması gerektir. Zararlı hammaddelerin hem zekâ geriliğine hem de kansere yol açabileceğine dikkat çekmek istiyorum” dedi.
Türkiye’ye sırf ucuz olsun diye kalitesiz ve sağlıksız ürünlerin getirildiğini iddia eden Azapağası, "Bunlar çocukların gelişimlerini etkiliyor. Bir takım silgiler, yapıştırıcılar, kumaşlar zararlı maddeler içeriyor. Müşterinin bildiği markayı alması gerekir. Veliler aldığı ürünlerde bunun olmamasına dikkat etmelidir. Bu tür ürünleri de genelde büyük mağazalar satmakta. Müşteri bildiği yerden bildiği markayı güvenilir olmasına özen göstererek almalı. Aynı hammaddeyi kullanmışsanız, aynı kalitede mal üretiyorsanız, bu iki ürün arasında yüzde 50 fark olamaz. Çok yüksek fark varsa aynı kalitede değildir. Bir kalem 10 kuruş, bir kalem 1 liraysa bu aynı kalem değildir” dedi.