UEDAŞ'ın en büyük mağduru aile ve çocuklar

UEDAŞ'ın en büyük mağduru aile ve çocuklar

2016 yılına girdiğimiz bu günlerde gerçekleşen elektrik kesintileri 'UEDAŞ gerekli bakım ve önlemleri almıyor mu?' sorularını akıllara getirirken, geçen sene yaşanan lodos felaketinde Bursa'nın büyük bir bölümünün karanlığa gömülmesi de vatandaşların hafızasından silinmiyor.


SENE 2016
2016 yılında 5 saatlik elektrik kesintisi yaşandığının altını çizen Burçin Köksal ise sözlerini şöyle sürdürdü: "UEDAŞ arıza ihbar hattını aradığımızda 'arıza var' diyorlar, dalga geçer gibi. Ne zaman gelir diye sorunca 'Bilmiyorum' diyorlar. UEDAŞ bizden aldığını her kuruşun hakkını maşallah veriyor. Hizmet ve altyapı sıfır."

Hava sıcaklarının eksi derecelere düşmesiyle birlikte yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri mum ışığında ve fenerlerle aydınlanan vatandaşı battaniyeyle ısınmak zorunda bırakıyor.  Soğuk hava nedeniyle çocuklarıyla birlikte battaniyenin altında ısınmak zorunda kaldıklarını belirten Neslihan Aydın "Sene 2016 ama biz hala saatlerce elektriksiz kalıyoruz. Yazın yaşanan kesintiler yüzünden buzdolabım arızalandı" dedi.


EN BÜYÜK MAĞDUR ESNAF VE ÇOCUKLAR!

Mum ışığında ders çalışmak zorunda olduğunu bildiren Emre Erdim ise "Üniversiteden verilen tezimi hazırlayacaktım ki biranda elektrikler kesildi. Elektrik hatlarının bakımını UEDAŞ ne kadar yapıyor? Sürekli aralıklarla yaşanan kesintilerin nedenini UEDAŞ arıza ihbar hattını aradığımda neden öğrene miyorum? Verilen yanıtlar hep aynı klişeleşmiş yanıtlar 'Ekibimiz çalışıyor, arıza var'. Bizim kesintilerle ilgili önceden tedbir alabilmemiz için bizlere bildirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Sürekli aynı problemlerle karşılaştıklarını söyleyen Melih Dalkıran'da şöyle konuştu:"Mahallemizde yeni yapılaşmalar çok fazla olduğu için hatlar artık bu yükü kaldıramıyor. Sürekli elektrik sorunu yaşıyoruz. Kesintiler yüzünden özellikle en büyük mağduriyeti aileler, çocuklar ve esnaf yaşıyor. Geçen sene yaşanan lodos felaketini hatırlamayan yoktur. O dönemde arkadaşımın evinde 1 hafta elektrik olmadığı için mecburen bizde kalmıştı. Elektrik faturasını tahsil etmeye gelince son kuruşuna kadar alan UEDAŞ, adeta vatandaşları parasıyla mağdur ediyor."