UEFA Sivasspor ve Eskişehirspor'u men etti!

UEFA Sivasspor ve Eskişehirspor'u men etti!

UEFA Disiplin Kurulu, Eskişehirspor ve Sivasspor’u Avrupa kupalarından 1'er yıl men etti.
UEFA'nın açtığı disiplin soruşturmasına Sivasspor ve Eskişehirspor itirazlarını sunmuştu. UEFA Disiplin Kurulu'nun bugün aldığı karar doğrultusunda ise iki kulüp Avrupa kupalarından 1’er yıl men edildi. Eskişehirspor ve Sivasspor’un 10 gün içerisinde CAS’a başvurma hakkı var.

Eskişehirspor ve Sivasspor bu yıl Avrupa kupalarına gidemediği için ve Kasımpaşa’nın da Avrupa kupalarına katılma lisansı almadığı için Karabükspor ve Bursaspor’un UEFA’ya gitmesi bekleniyor.

UEFA’DAN MEN AÇIKLAMASI


UEFA Disiplin Kurulu’nun Eskişehirspor ve Sivasspor’a 1'er yıl men cezası vermesinin ardından, UEFA’dan ilk resmi açıklama da geldi.

UEFA’nın resmi internet sitesinden yapılana açıklamada, “Bugün alınan karar doğrultusunda Eskişehirspor ve Sivasspor’un 2014/15 UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı bulunmamaktadır. Temyiz Kurulu men kararına, UEFA Avrupa Ligi Yönetmeliği’nin UEFA müsabakalarına katılım kriterlerine ilişkin 2 (07)g, 2 (08) ve 2 (09) maddelerine dayanarak ulaştı. Yönetmelikte yer alan 2 (07)g nolu maddeye göre bir kulübün UEFA müsabakalarına katılabilmesi için ulusal veya uluslararası düzeyde bir maçın sonucunu düzenleme veya etkilemeye yönelik herhangi bir aktivite içerisinde direkt veya endirekt olarak yer almamış olması ve bunu UEFA idaresine yazılı olarak teyit etmesi gerekiyor” denildi.

Açıklamada, Eskişehirspor ve Sivasspor’un 10 gün içerisinde CAS’a başvurma haklarının olduğu da ifade edildi.