Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Düzenleniyor

Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Düzenleniyor

Türkiye ve dünya çapında düzenlenen “İdeal İnsan son Peygamberin(sas) hayatı” yarışması yoğun ilgi görüyor. Türkiye genelindeki yarışmanın organizasyonunu İstanbul Zinde Gençlik Derneği yaparken, Malatya organizasyonunu ise Öncü Gençlik ve İzcilik Derneği üstleniyor.
Yarışma ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği adına Mehmet Hanifi Seldüz, yarışmanın amacı hakkında bilgiler verdi. Amaçlarının ideal insan Peygamber Efendimizin hayatını sahih kaynaklardan okumak ve O’nu doğru anlamak olduğunu ifade eden Seldüz, “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında düzenlenen yarışmaya Peygamber Efendimizin hayatını okuyan herkes katılabiliyor” dedi.
Kur’an-ı Kerim’in meali üzerine geçen yıl yapılan yarışmaya 174 bin kişinin müracaat ettiğini bu yıl ise siyer konulu yarışmaya şimdiden yaklaşık 120 bin kişinin kayıt yaptırdığını belirten Seldüz, son müracaat tarihine kadar 250 bin kişinin yarışmaya başvurması beklediklerini söyledi.
Dereceye girenlere toplamda 16 umre ziyareti, 28 tablet bilgisayar ve 18 bin TL para ödülü takdim edileceğini dile getiren Seldüz, ”Türkiye’nin 81 şehrindeki okullarda Türkçe dilinde yapılacak olan yarışmanın müracaatı 31 Ocak 2015 Cumartesi günü sona erecek. Dünya genelinde Türkçe ve İngilizce dilinde aynı anda internet üzerinden yapılacak sınava katılmak isteyenler 15 Mart 2015 Pazar gününe kadar yarışmaya müracaat edebilecekler. Yarışma 29 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak” ifadelerini kullandı.
SORULAR İKİ FARKLI ESERDEN
Türkiye’de Türkçe, dünya genelinde ise İngilizce dilinde gerçekleştirilecek yarışmaya başvuruda bulunanlar, Türkçe dilinde Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ve N. Mehmet Solmaz’ın “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi”, İngilizce dilinde ise Martin Lings’in “Muhammad: His Life Based on the Earliest Sources” kitabından hazırlanacak. Yarışma soruları kategorilere göre bu eserlerden ayrı ayrı hazırlanacak.
ENGELLİLER ve MAHKUMLAR UNUTULMADI
7’den 70’e her yaş grubunu kapsayan yarışmaya tüm engelliler istedikleri kategorilerde katılabilecekler. Görme engelliler ise sadece internet üzerinden yapılan sınava iştirak edebilecek.
Türkiye’nin tüm cezaevlerindeki hükümlüler, kendisine uygun kategorilerde sınava katılabilecek. Sınava başvurmak isteyen hükümlülere cezaevi yönetimleri bilgi ve başvuru desteği verecek. Sınavlar cezaevinde yapılacak. Geçen yıl düzenlenen Kur’an-ı Kerim meali yarışmasına katılan Medrese-i Yusufiye talebelerinden biri Türkiye dördüncüsü, 6’sı il birincisi, 7’si il ikincisi, 8’i ise il üçüncüsü olarak büyük başarıya imza atmışlardı.
Yarışmanın Malatya ayağında ise ödül olarak 1 Umre Seyahati, 2 Laptop, 3 Akıllı Telefon, 3 Tablet ve 21 Kur’an-ı Kerim Meali olarak açıklandı.