Uğur Kurt'u öldüren silah polisin çıktı

Uğur Kurt'u öldüren silah polisin çıktı
 Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında cemevi önünde beklerken başına isabet eden mermi ile hayatını kaybeden Uğur Kurt'u öldüren silahın polise ait olduğu tespit edildi. Savcılık olayın görev anında işlenmesi nedeni ile soruşturma için valilikten izin istedi.

14 POLİSİN SİLAHINA EL KONULMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uğur Kurt'un vurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında olay yerinde görev yapan 14 polisin silahına el konularak Adli Tıp Kurumu'nda incelemeye alınmıştı.

UĞUR KURT'U ÖLDÜREN O SİLAHLARDAN BİRİ

Yapılan incelemenin ardından Uğur Kurt'un ölümüne neden olan silahın, 14 silahtan biri olduğu tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun raporu ile Uğur Kurt'un ölümüne neden olan silahın polisten çıktığı kesinleşti.

SAVCILIK VALİLİKTEN SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor savcılığa iletildi. Rapor üzerine savcılık şüphelinin polis olması ve olayın görev sırasında gerçekleşmesi nedeniyle İstanbul Valiliği'nden soruşturma yürütülmesi için izin istedi. Savcılık, valilikten gelecek yanıtın ardından polis memurunun ifadesini alabilecek.

KİMLİĞİ, CAN GÜVENLİĞİ GEREKÇESİYLE GİZLİ TUTULUYOR

Öte yandan söz konusu polisin kimliğinin ise can güvenliği nedeniyle gizli tutulduğu öğrenildi. 

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldığı bir televizyon programında Okmeydanı'ndaki olaylarda silahla vurulan Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili, "Olayla ilgili önemli bir mesafe kaydedildi. Baştan da söylemiştik, kasıtlı ya da kasıtsız kim bir yanlış, bir hata yaparsa onu ortaya çıkarırız. Gerekli denetimler yapıldı. Yakında açıklanır. 'Bulundu' diyebileceğimiz bir aşamaya geldi. Ama şimdi soruşturmanın gizliliği açısından açıklamam yanlış olur. İlk tespitlere göre hemen hüküm vermemek gerekir. Çünkü o tespitin soruşturma ve mahkeme prosedürü var. Daha sonra bunlar konuşulmalı. Ama bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Bu kimden olursa olsun gereği yapılır." açıklamasında bulunmuştu.