Ulaşım Zammı Protesto Edildi

Ulaşım Zammı Protesto Edildi

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup, toplu ulaşım ücretlerine yapılan yüzde zammın geri çekilmesi için basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
Adana Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ulaşıma zam yapıldı. 50 kuruş artan tam biniş 1,75 TL’den 2,25 TL’ye, öğrenci binişi ise 1.60 TL’den 1,85 TL’ye yükseldi. Zam, kısa süre içerisinde vatandaşlar tarafından yoğun tepki gördü. Zammın geri çekilmesi için Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye “Sözlü, sözünü tut” sloganı atarak seslendi.
“YENİ ZAM ORANIYLA ADANALI EVE HAPSEDİLDİ”
Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, yapılan zamla ulaşım hakkının engellendiğini öne sürdü. 1.01.2014 - 30.06.2014 tarihleri arasında asgari ücretin 846 TL iken 1.07.2014 tarihinden itibaren asgari ücretin 891 TL olduğunu anımsatan Karagöz, “Yüzdelik artış oranı 5.3 iken toplu taşıma araçlarındaki yüzde 35.7 artışı anlamak mümkün değil. 30 Mart öncesi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Sözlü, yoksul halk için Adana’yı daha yaşanabilir bir kent yapacağı iddiasıyla aday olurken bugün Büyükşehir Belediye Başkanı olarak toplu taşıma ücretlerindeki yeni zam oranıyla Adanalıyı eve hapsetmiştir” dedi.
“KONUYU KAMUOYU GÜNDEMİNDE CANLI TUTACAĞIZ”
Adana’da 70 bin üniversite öğrencisinin bulunduğuna da dikkat çeken Karagöz, zammın öğrencilerin eğitim hakkını da gasp ettiğini ileri sürdü. Karagöz, ulaşım hizmetinde alınan yüzde 18’lik KDV’nin de fazla olduğunu savunarak, mücevher ve elmaslardan alınan yüzde 1’lik vergi miktarını eleştirdi. Zammın geri çekilmesi konusunun takipçisi olacaklarının altını çizen Ahmet Karagöz, “Aksi takdirde çeşitli eylem ve etkinliklerle bu konuyu Adana kamuoyunun gündeminde canlı tutacağımızın bilinmesini isteriz” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.