Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Ülkede üç haftadır internet kapalı, sadece tek bir kişi girebiliyor

Sudan'da askeri yönetimin protestoları kanla bastırmasının ardından kestiği internet hizmeti, sadece tek bir kişi için sağlanmaya başlandı.

Yayınlanma:
Ülkede üç haftadır internet kapalı, sadece tek bir kişi girebiliyor

Sudan’da halk protestolarına koşut 30 yıllık Devlet Başkanı Ömer Beşir’i deviren, ardından birbirlerine darbe yapmaya başlayan askeri yönetimin halkı bastırmak için kapattığı internet açıldı, ama tek bir kişi için…

AVUKAT KENDİ ADINA AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI

BBC’ye konuşan Sudanlı avukat Abdel Adhim Hasan, internetin üç haftalık kapatılmadan sonra açıldığını, ama bunun sadece kendisi için yapıldığını söyledi.

İLGİLİ HABER Banka Sistem Arızasıyla 40 Milyon Dolarlık Para Çekildi
Sudan'da askeri yönetimin protestoları kanla bastırmasının ardından kestiği internet hizmeti, sadece tek bir kişi için sağlanmaya başlandı.

Askeri yönetimin emriyle uygulanan internet kesintisiyle ilgili telekom operatörü Zain Sudan’a açtığı davayı kazandığını duyuran avukat Hasan, davayı kendi adına açtığını ve hukuki zaferden sadece kendisinin faydalanabildiğini belirtti.

SUDAN HALKININ TAMAMI İÇİN YENİDEN BAŞVURU

Sudan’da karmaşık hackleme operasyonlarına gerek kalmadan internete erişim sağlayan tek sivil vatandaş olduğunu vurgulayan Hasan, bu hakkı Sudan halkının tamamı için kazanmak amacıyla bugün yeniden mahkemeye başvuracağını dile getirdi.

Operatörün interneti kesmek için yazılı emirleri gösteremediğini aktaran Sudanlı avukat, “Herkes sorumluluktan kaçmaya çalışıyor, kimse kişisel yükümlülük almıyor. Bu bir suçtur ve uluslararası insan hakları ihlalidir” diyerek şöyle devam etti:

BİR MİLYONUN ERİŞİMİ YENİDEN TESİS EDİLSİN DİYE

“Umarım bu haftanın sonunda bir milyon kişinin internete erişimi yeniden tesis edilecek.”

KATLİAM KARANLIĞI

Halk protestolarının askerlerin yönetimi bırakması ve demokrasiye geçilmesi talebiyle devam etmesi üzerine askeri yönetim 3 Haziran’da başkent Hartum’da protestocuların oturma eylemi düzenlediği dev çadırda katliam yapmış, onlarca kişiyi öldürtmüştü. O zamandan beri internet kesik. BBC, mahkeme kararına rağmen bugün Hartum’da internetin kapalı olduğunu teyit etti. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler