Ülker, 3 marinayı Koç Holding'e sattı

Ülker, 3 marinayı Koç Holding'e sattı

Ülker Grubu, 3 marinasını sessiz sedasız bir şekilde 100 milyon Euro’ya Koç’a sattı. Dev satışı bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar, sessiz sedasız satış sonrası Yıldız Holding'in sökterden çekildiğini açıkladı.

Munyar'ın "Ülker'in 3 marinası 100 milyon Euro'ya Koç'un" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu'nun 23 Mayıs 2014 günü gerçekleşen ihalede İstanbul Kalamış Marina'ya 664 milyon dolarlık teklifi verip, gruba ait Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm ortaklığını öne geçirirken, o gün bir başka adım daha atıldı.

Yıldız Holding'in Marintürk adlı şirketiyle işlettiği İstanbul City Port (Pendik), Göcek Village Port ve Göcek Exclusive marinalarının işletmesinin Koç Grubu'na geçmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Devir için de 100 milyon Euro'luk bir bedel belirlendi.

MURAT ÜLKER: MARİNA İŞİNE YOĞUNLAŞAMAYACAĞIMIZI GÖRDÜK

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'e marinaların Koç'a devrini sordum:

Tam Kalamış Marina ihalesini kazandıkları gün biz de 3 marinayı onlara verme kararını aldık.

Siz deniz tutkunu işadamları arasında yer alıyorsunuz. Marina işinden neden çıktınız?

Şirketlerle duygusal bağ kurmak doğru olmaz. Marina işine yoğunlaşamayacağımız gördük. Koç Grubu o alanda olmak ve büyümek istiyor. İşlerini iyi de yapıyorlar.

Gözde Girişim'le Turkcell için Çukurova Grubu'na 1,6 milyar dolarlık kaynak sağlama operasyonuna hazırlanan Yıldız Holding, böylece sesiz sedasız marina işinden çıkma yolunu seçti."