Uludağ'a günde 3 bin Arap turist çıkıyor

Uludağ'a günde 3 bin Arap turist çıkıyor

Türkiye'nin önemli turizm mekanlarından Uludağ yazın da canlı. Günde ortalama 3 bin turistin çıktığı Uludağ'da yaz ayları cıvıl cıvıl geçiyor. Teleferik ve tur şirketleriyle Uludağ'a çıkan turistler, telesiyejle binip, bol bol alışveriş yapıyor. Bölgede sürekli devriye atan jandarma ekipleri de yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlıyor.

Arap turistlerin yaz aylarında Uludağ'a yoğun olarak geldiğini ifade eden işletmeci Bülent Erdoğan, "Telesiyej ve motorlarla aktiviteler yaptırıyoruz. Uludağ'da turizmin canlanması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu aktiviteler sayesinde Arap turistler Uludağ'a geliyor" dedi.

Arap turistlerin Türkiye'ye çok yüksek para bıraktığına dikkat çeken Erdoğan, "Para harcamayı seviyorlar. Biz de onları rahatsız etmeden eğlendiriyoruz. Uludağ'da şu an 3 açık tesis var. Günde ortalama 2500-3 bin civarında turist zirveye çıkıyor. Onlara zirveyi gezdiriyoruz. Tozlu ve araçların girmediği özel parkurumuz var. 6 kilometrelik parkurda onları gezdiriyoruz" şeklinde konuştu.