"Uludağ bu yıl çok farklı olacak"

"Uludağ bu yıl çok farklı olacak"

Vali İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, Uludağ'ın Türkiye'nin yüz akı ve prestij alanı olduğunu söyledi.

Muhteşem görüntüye sahip Uludağ'a insanların akın akın geldiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"Güven ve huzur içinde bir mekan olması için yoğun çalışma yaptık. Yollar genişletildi, yeni otopark yerleri açıldı. Yolların sürekli açılması için orada karayollarının bir merkezi oluştu. Sadece dağa giden yol değil, kayak merkezi bölgesindeki yolların açık olabilmesi için kar küreme araçları bulundurulacak. Aldığımız kararlar bu yıl fark edilecek, hissedilecek. Yapılan çalışmaların neleri temin ettiği görülecek."

- "Hızlı karar alınıp, hızlı uygulanacak"

Küçük, Uludağ'da geniş katılımlı bir çalıştay yapacaklarına da değinerek, bölge ile ilgili bir vizyon ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Uludağ'ın sadece bir kayak merkezi olmadığını ifade eden Küçük, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Muhteşem bir orman, endemik bitki yapısına sahip bir turizm merkezi. Dünyada böyle çok az dağ vardır. Yani tadına doyum olmaz bir mekan. Orayı bir pırlantayı işler gibi işleyeceğiz. Çok dikkatli ve hassas ilerliyoruz. Orada 15-16 kuruma görev verildi. Ayrıca bir komisyon teşkil edildi. Orada önemli kararları 5 kişilik komisyon alacak. Gecikmeksizin kararlar alınıp uygulanacak. Uludağ'da artık bir kaos değil, koordinasyon olacak. Birlik ve beraberlik içinde çalışılacak. Hızlı karar alınıp hızlı uygulanacak."