Uludağ'da sömestr yoğunluğu

Uludağ'da sömestr yoğunluğu

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da sömestr tatili hareketliliği yaşanıyor. Okulların tatile girmesi ve hafta sonu olmasıyla birlikte çocuklarını alan vatandaşlar pistlere akın etti. Pistlerde gönüllerince kayak yapan tatilciler, zirvede karın keyfini doyasıya çıkarıyor. Pistlerin en renklisi ise acemi kayakçılar oldu. Düşen ve birbirleriyle çarpışan acemi kayakçılar, yine ortaya ilginç görüntüler çıkarttı.

KAR KALINLIĞI 160 SANTİMETRE
Uludağ’da kar kalınlığı 160 santimetre olarak ölçüldü. Pazartesi gününe kadar kar beklenen zirvede en düşük sıcaklık -10, en yüksek ise -6 derece.

PİSTLERDE YARALANANLARIN İMDADINA JAK KOŞUYOR
Öte yandan zirvede kayak yaparken yaralanan tatilciler de oluyor. İhbar üzerine harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, kar motorlarıyla yaralanan tatilcinin imdadına koşuyor. Gerektiğinde motorlara sedye de bağlayan JAK ekipleri, yaralıyı Uludağ’daki 112 merkezine getiriyor. İtalyan pistinde ayağı burkulan ve yürüyemeyecek durumdan olan yaralıyı da 112 merkezine getiren ekipler, zirvede gerekli tedbirleri alarak, görevlerini eksiksiz yerine getirmeyi çalışıyor.