Uludağ keşfedilmeyi bekliyor!

Uludağ keşfedilmeyi bekliyor!

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruziye Daşkın, Uludağ'ın bilinmeyen güzelliklerini ve yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. Daşkın, son günlerde yaşanan kazalarla gündeme gelen kayak merkezi Uludağ'ın, kışın taşıdığı güzelliklerin yanında, diğer mevsimlerde de bitki, hayvan ve jeolojik çeşitliliği ile dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Daşkın, Uludağ'da bin 300 farklı bitki türü bulunduğunu, bunlardan 31'inin endemik olduğunu belirtti. Uludağ'ın güzelliklerinin iyi korunması gerektiğine işaret eden Daşkın, ziyaretçilerin rahatlarından feragat etmemek için hem Uludağ'da tabiatın eşsiz güzelliklerini göremediğini, hem de milli parka farkında olmadan zarar verdiğini belirtti.

Daşkın, "Florası son derece zengin olan Uludağ, bin 300 civarında farklı bitki türü ve 31 endemikle Avrupa'nın, hatta dünyanın en önemli merkezlerinden biri. Ziyaretçiler Uludağın bu dört mevsim güzelliği hakkında bilgilendirilmeli. Turizm işletmeleri ile ziyaretçiler de Uludağ'ın bu tabii zenginliğini korumak için daha hassas davranmalı" dedi.