Uludağ Üniversitesi'nin kapısı törenle açıldı

Uludağ Üniversitesi'nin kapısı törenle açıldı
Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu girişine yaptırılan kapı ile çevre düzenlemesi tamamlanarak törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üniversite ile son yıllarda çok önemli ve ortak çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “Uludağ Üniversitesi’nin girişine yapılan bu tak, 40 yıllık üniversitemize nazarlık oldu. Kapının yanı sıra çevre düzenlemesiyle de üniversiteye yakışır güzel bir alan kazandırıldı” dedi.

Başkan Altepe, takın yapımına geçen yıl şubat ayında başlandığını hatırlatarak, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz giriş takı, üniversitemize yakışır bir mimari tasarımla inşa edildi. Tak, Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi ile yaptığı protokol kapsamında yapıldı. Çevre düzenlemesi ile sağlıklı yaşam alanına da sahip olan 34 metre uzunluğundaki giriş takının inşasında 45 ton çelik konstrüksiyon kullanıldı. Üniversite giriş takının sağ tarafında bir güvenlik kulübesi, orta kulenin altında ise araç giriş çıkışlarında ruhsatların kontrol edileceği bölüm bulunuyor” şeklinde konuştu.

Bursa’ya hizmetin kendisini onurlandırdığını kaydeden Başkan Altepe, bugün olduğu gibi gelecekte de Bursa’nın Türkiye’nin gözde şehri olmasını hedeflediklerini belirterek, “Kentimizin tüm dinamikleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Uludağ Üniversitesi’nin kalite standardını yükseltecek destekler veriyoruz. Arabayatağı’ndan üniversiteye kadar kesintisiz ulaşım devri bizim dönemimize nasip oldu. Hasta yakınları misafirhanesinin projesi tamamlanmak üzere. Üniversiteye ulaşımı rahatlatmak için kavşak ve bağlantı yolları yaptık. Üniversiteye kazandırdığımız BESAŞ Ar-Ge Merkezi’nde öğrencilerimiz uygulamalı eğitim imkanına kavuştu. Kongre ve sempozyum gibi çalışmalarda üniversitemizin birikiminin halkımıza ulaşmasında köprü oluyoruz. Bursa’nın en önemli değerleri arasında yer alan bu kurumumuzun güçlü olmasını istiyoruz. Uludağ Üniversitesi güçlü olursa Bursa da güçlü olur” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’da kent kültürünü ortaya çıkaran eserlerin Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin emekleriyle hazırlandığını hatırlatarak, çeşitli mimari çalışmalarda da üniversiteden destek alındığını söyledi. Başkan Altepe, UÜ Mimarlık Fakültesi binasının ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileneceğini sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek de Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite için büyük şans olduğunu ifade ederek, “Uludağ Üniversitesi Bursa’nın göz bebeğidir. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Bursa’da Uludağ Üniversitesi’ne en büyük desteği Büyükşehir Belediyesi’nden aldık. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük emeği var üzerimizde” dedi.

Üniversite girişinin yanı sıra kavşaklar ve peyzaj çalışmalarının yapıldığını, hasta yakınları merkezi çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Dilek, “4 yıllık rektörlüğüm süresince Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle üniversiteye yapılan yatırım miktarı tahminime göre 14 milyon TL’ye yaklaştı. Devletin verdiği kaynakla, yani kendi imkanlarımızla biz bu sürede sadece 1,5 milyon TL’lık yatırım yapabilirdik. Uludağ Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 4 yılda 10 yılda yapılabilecek hizmete kavuştu” şeklinde konuştu.
Dilek, giriş kapısı projesinin de Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan 6 proje arasından seçilerek hayata geçirildiğini kaydetti.
Prof. Dr. Kamil Dilek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye desteklerinden dolayı şükran plaketi takdim etti.