Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Söke’de Toplandı

Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Söke’de Toplandı

Ulusal Pamuk Konseyinin yönetim kurulu toplantısı Söke Ziraat Odasının ev sahipliğinde Söke’de toplandı.
Söke Ziraat Odası Meclis Salonunda yönetim kurulu başkanı Barış Kocagöz başkanlığında yapılan Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısına Emre Kızılgüneşler, Fatih Doğan, Muammer Çalışkan, Süleyman Bacak, Ali Şimşek, Hakkı Ünal Evcim’in yanı sıra Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal katıldı.
Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz, yönetim kurulu toplantısını ikinci kez Söke’de yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Söke’nin ev sahipliğini yaptığı ‘Pamuğun Geleceği’ ile ilgili konferans ve daha sonra 21. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırının açılacak olması nedeniyle Söke’nin tarımla olan gündemine katkı yapmak istedik” dedi. Pamuk üretiminde yavaş yavaş hasat sezonuna yaklaşıldığına dikkat çeken Kocagöz; “Şu an tarlada yeşil bitki olarak görünen pamuk üretiminde sıkıntı yok gibi. Ancak Eylül ayları hastalıklara karşı hasat öncesi riskli bir dönem. Umarız üreticimiz bir şansızlık yaşamaz, iyi bir hasat dönemi geçirir” dedi.
Dünya Pamuk piyasasındaki düşüşünn durduğunu dikkat çeken Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz; “İnşallah fiyatlar düşmez. Ülkemizde hasat fazlalığına bağlı bir fiyatlarda dalgalanmalar olabilir. Bu dalgalanmalarda da izlenilecek olumlu stratejik yollara aşılabileceğine inanıyorum” dedi.
Toplantının basına kapalı bölünde ise gündemdeki konular ele alınarak görüşüldü.