Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı Ve Konferansı

Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı Ve Konferansı

Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı Ve Konferansı ATO Congresuim’da başladı.
AFAD ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’nin ilk afet yönetimi fuarı olan "IDME - 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı ve Konferansı" Trio İstanbul tarafından 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da olacak. Türkiye’de ilk kez Trio İstanbul tarafından organize edilen, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Sağlık Bakanlığı’nca desteklenen konferansın sloganı da afetlerle örtüşüyor;"Çok geç olmadan".
Türkiye ve yakın coğrafyada düzenlenen ilk ve tek afet yönetimi fuar ve konferansı olma özelliğini de taşıyan fuarın açılışını Trio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz, Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Akbaş, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Tahmazoğlu ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jemilah Mahmood yaptı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Cingöz, “Bazı etkinlikler var ki ülkenin temel stratejilerine, hedeflerine uygun olması lazım. Biz yıllarca afetlerden muzdarip olmuş bir milletiz. Aynı zamanda dünyanın neresinde afet cereyan ettiyse ırkına, diline, dinine, teninin rengine bakmadan oraya gitmeyi, koşmayı, koşuşturmayı, yetişmeyi kendisine misyon edinmiş bir milletiz. Söz konusu olan afetin yönetilebilmesi, söz konusu insanı yardımsa bütün dünyanın bilinçaltında bu milletin çok hassas ve önemli yeri olduğu kanaatindeyim. Ülkemizin son yıllarda değişen ve gelişen, büyük hamlelerle hızlı hızlı büyüyen vizyonu olduğu hepimizin ortak kararıdır. Ülkemizin ilgili kuruluşları bu çerçevede kendisini değiştirmekte, geliştirmekte ve büyütmektedir. Ankara önemini arttıran bir başkent. Böyle bir coğrafyanın nabzının tutabilmek, bu coğrafyaya kulak verebilmek biraz da ayağının Ankara’ya basmakla gerçekleşebilecek bir durum. Böylesi bir etkinliğinde Ankara’da olmasını o manada çok anlamlı olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.
Arama kurtarma köpeklerinin gösteri yaptığı fuarda, arama kurtarma, ilk yardım, acil durum, afet erken uyarı sistemleri, denetim teknolojileri, kesme ve ayırma, kurtarma ve kazı, tıbbi yardım, su altı ve üstü arama-kurtarma, havadan mücadele, sivil savunma ve korunma için lojistik, yangın önleyici, kontrol, alarm sistemleri, yangın ve itfaiye araç trafik güvenlik, jeneratörler, bataryalar ve şarj sistemleri, algılama, ölçüm, analiz ve temizleme cihazları malzeme ve ekipmanları sergileniyor. Fuar 29 Aralık’a kadar devam edecek.