Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nden Türk Kızılayı’na Ziyaret

Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nden Türk Kızılayı’na Ziyaret

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer, Türk Kızılayı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye ziyarette bulundu.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, makamında ICRC Başkanı Peter Maurer ve beraberindeki heyeti kabul etti. Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Türkiye’ye gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Uluslararası Kızılhaç Komitesi bizim hareketin en önemli kuruluşun başkanıdır. Birlikte operasyon yaptığımız, çalıştığımız en tabii ortağımızdır. Onun burada olmasından son derece mutluyuz. Türk Kızılayı’na verdiği önem acısından bu ziyareti önemsiyoruz. Gerek savaş bölgelerinde, gerekse afet bölgelerinde yaptığımız operasyonlarla ilgili bilgilerimizi paylaşacağız. Gündemimizde en önemli konulardan birisi olan Suriye’de olan iç karışıklıkla ilgili ve burada yaptığımız insanı yardımla ilgili, Suriye sınırında oluşturduğumuz kamplarla ve Gazze ve Kuzey Irak operasyonlarımızla ilgili düşünce ve bilgilerimizi paylaşacağız” dedi.
Ziyaret, 27 yıl aradan sonra Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından Türkiye’ye yapılan resmi nitelikteki en üst düzey ziyaret olma niteliği taşıyor.