Ümit Özat’tan Hakem Eleştirisi

Ümit Özat’tan Hakem Eleştirisi

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Albimo Alanyaspor maçına hakem Özkan Çeliker’in verilmesini eleştirdi.
Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında takımın son durumu hakkında bilgiler verdi. Özat ayrıca son dönemlerde aleyhlerine çok sayıda hakem hatası yapıldığını savunarak bu konuda dikkatli ve hassas davranılmasını istedi. Geçen hafta Giresunspor maçında yedikleri iki golde de hakem hatası olduğunu savunan Özat, hafta sonu oynayacakları Albimo Alanyaspor maçına hakem Özkan Çeliker’in verilmesini de eleştirerek, "Geçen haftaki maç hepinizin malumu. Üstünde durulacak konuşacak çok şey var ama tabi bu söylemlerle hiçbir şey geri gelmiyor. Çok da fazla bahanelerin arkasına sığınmak istemiyorum. Özellikle oyuncularım adına hakemler üzerinde durmak istemiyorum. Bir kere daha net bir şekilde ifade edeyim. Bu hafta da galiba hakem hataları yapılmış. Bu kadar açıklamalardan sonra, bu kadar yaşananlardan sonra çok daha tecrübeli bir hakemin maçımıza gelmesini açıkçası umuyordum. Her hakem mutlaka değerlidir ama sezon başından itibaren yaşadıklarımızdan sonra artık Elazığspor’un daha dikkatle ele alınmasını ve yaşadıklarının biraz daha irdelenmesi gerektiğini düşünüyordum ama umarım yanılırız. Hafta sonu eksikliklerimize rağmen iyi bir mücadele ortaya koyup iyi sonuçla da inşallah maçı tamamlamış oluruz" diye konuştu.
"30 SANİYE KAYBETMEYİ GÖZE ALMAZSANIZ TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİNİ KAYBEDERSİNİZ"
Hakem hatalarının önlenmesi konusunda federasyonun yeterli maddi imkana sahip olduğunu ifade eden Özat, "Giresunspor maçından sonra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp beni aradı. Yaşananlardan dolayı samimiyetimize dayanarak kusura bakmamamız gerektiğini güzel bir şekilde, insani bir şekilde dile getirdi. Aynı hakem başka maçımıza da gelebilir. Ben hakemin kararlarından çok ilişkilerini eleştirdim. Elazığspor ilk defa hakem hatasından maç kaybetmiyor. Son da olmayacak. Belki biz de hakem hatasından maç kazanacağız. Henüz kazanamadık. Hep hatalar bize denk geliyor. Ama bu demek değildir ki bir şeylerin arkasına sığınıp bir şeyler yapmayalım. Benim oyuncularım bugüne kadar yayın dışından çok gol attı. Bu maçta attı da hakem vermedi mi? Ama hakem de şunu bilmeli ki ortada bir emek varsa bu emek gözardı edilmemeli. Bakın ben çok net bir şey söyledim. Türkiye Futbol Federasyonu’nun çok büyük bir maddi geliri var. Eminim basketbolda karar veremedikleri zaman kamera kayıtlarından müspet veya menfi bir karara varıyorlar. En azından maça gelen insanları ve televizyondan seyreden insanları ikna etmeye çalışıyorlar. Öyle ki bir maçta sakatlıktan sonra oyun ne kadar duruyor toplamda. En az 3-4 dakika duruyor. Evet her pozisyonda alıp teknolojiyle doğru mu değil mi diye ölçmeyin. Taçta, kornerde ölçmeyin. Ama çizgiyi geçti mi geçmedi, gol mü değil mi bunları ölçün ki bu size 30 saniye kaybettirir. Şayet bu 30 saniyeyi kaybetmeyi göze almazsanız Türk futbolunun geleceğini kaybedersiniz. Zaten yoktu da. İnsanların yaptığı yatırımların heba olmasını sağlarsınız. Her türlü paran var her türlü imkanın var. Yaparsın teknolojik imkanları sağlarsın. Skorboarda da koyarsın. O tribüne gelen iki takım taraftarı da en azından kararın doğru olup olmadığına kanaat getirir. Sen bir golü vererek veya vermeyerek bir takımın şampiyon olması veya küme düşmesiyle ilgili karar alıyorsun. Bu çok acı bir şey. İnsanlar cebinden para veriyor" şeklinde konuştu.
Özat, Alanyaspor maçına 3 önemli oyuncudan eksik çıkacaklarını kaydederek, amaçlarının bu önemli deplasmandan puan veya puanlarla dönmek olduğunu ifade etti.