Ümraniye Ve Ataşehir, Bosna İçin Birleşti

Ümraniye Ve Ataşehir, Bosna İçin Birleşti

Ümraniye ve Ataşehir Belediyeleri, sel felaketiyle zor günler geçiren Bosna Hersek’in Maglaj Belediyesi’ne yardım etmek için bir araya geldi.
İstanbul Finans Merkezi için tartışmaya düşen Ümraniye ve Ataşehir Belediyeleri, sel felaketiyle zor günler geçiren Bosna Hersek’in Maglaj Belediyesi için birleşti. Marmara Belediyeler Birliği’nin organizasyonunda Bosna Hersek’in Maglaj Belediyesi’ne yardımda bulunan Ataşehir ve Ümraniye Belediyeleri’ne Bosna Hersek’ten Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç teşekkür ziyaretinde bulunacak.
BOŞNAK BAŞKAN MUSTABASİÇ, HASAN CAN VE BATTAL İLGEZDİ İLE GÖRÜŞECEK
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Boşnak Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç’i makamında ağırlayacak. Mayıs ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle 1 milyon insanın evsiz kaldığı ve 4 milyon insanın olumsuz etkilendiği Bosna için Marmara Belediyeler Birliği’ne (MBB) üye belediyeler tüm imkânlarını Bosnalılar için seferber etmişti. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında yapılan toplantı sonucunda sel felaketi çerçevesinde ilk olarak Doboj, Olovo, Maglaj, Tuzla, Brçko, Oraşje, Prijedor, Sanski Most, Ozak, Zenica, Bosanski ve Şamac için yürütülecek yardım çalışmasının detayları ele alınırken, Türkiye’deki belediyelerle Bosna Hersek’teki belediyeler eşleştirilerek, yapılacak yardımların koordineli biçimde gerçekleştirilmesi için prensip kararı alınmıştı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birliğe üye belediyeler yardım için seferber olmuştu. Marmara Belediyeler Birliği’nin organizasyonunda dünyada bir ilk olan yardım modeli aracılığıyla birliğe üye olan belediyeler felaket bölgesindeki belediyeler ile eşleşerek, koordineli yardımların gitmesi sağlanmıştı. MBB üyeleri Ataşehir ve Ümraniye Belediyeleri, Kağıthane Belediyesi ile birlikte Maglaj ile eşleşmişti. Bosna’yı ayağa kaldırmayı hedefleyen bu çalışmanın da desteğiyle yaralarını sarmaya çalışan Bosna Hersek’ten Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç teşekkür için 10-11 Eylül tarihlerinde Kağıthane, Ümraniye ve Ataşehir Belediyelerine ziyarette bulunacak.