Umudu Tükenirken Umut’u Oldu

Umudu Tükenirken Umut’u Oldu

Doktorun ’karnında kist var çocuğun olmaz’ dediği anne, 3 aylık hamile olduğunu öğrenince şok oldu.
Kayseri’de Battalgazi Mahallesinde yaşayan Derya Kartal, "Senin çocuğunun olması imkansız" denildiğini ama şu anda 1 yaşında çocuğu olduğunu söyledi. Kartal, çok zor 9 yıl geçirdiğini her hastaneye her doktora gittiğini, çocuğu olması için birçok tedavi gördüğünü anlatarak, “ 9 senedir çocuğumun olması için tedavi görüyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Kayseri’de birçok özel hastaneye gittim. Devlet hastanesi olsun fakülte olsun hepsine gittim. Hocalara kadar, ebelere kadar gittim. Bitkisel otlar kullandım. Çocuğumun olması için birçok tedavi gördüm. Herkesten bir umut aradım ”dedi.
7 sene boyunca çocuğunun olması için aralıksız tedavi gördüğünü söyleyen Kartal “En son komşumuz aracılığıyla bir doktor tanıdım. Ankara’da tüp bebek merkezinde bunlar telefon açıp beni davet ediyorlardı. Ben 6- 7 sene boyunca aralıksız tedavi gördüm sürekli, bana ’hiç çocuğun olmayacak’ deniliyordu. ’Çocuğunun olması imkansız’ deniliyordu, ’erkekleşmişsin’ diyorlardı. Rahmin alınacağı söylendi bana. Ameliyat oldum defalarca. En son 3 sene ara vermiştim umudumu kaybetmiştim. Bende artık evde oturup beklemeye başladım. Allah’tan bir umut kendiliğinden olur dedim. Sonra olmadı tekrardan bir doktor arayışına başladım. Ankara’da gittiğimiz hastanede ’yüzüme karşı neden geldin senin çocuğun olmaz, boşa gelmişsin, ameliyat olman lazım rahmini aldırman lazım, yoksa ölürsün zehirlenirsin’ diye bir sürü palavra attılar” diye konuştu.
"Kist var diye çocuğumu almak istediler" diyen Kartal “Oradan ağlayarak geldim evime sanki evimden cenaze çıkmış gibiydi. Ailem mahvolmuş gibiydi resmen. Kalktım başka bir hastaneye gittim acaba doğrumu diye orada tahliller yapıldı. Çocuğumun olabileceği söylendi. Ankara’da ise ’kist var karnında, bunu aldırmazsan ölürsün. 8 bin TL para getireceksin’ dedi doktor, Masrafları her şeyi konuştuk. Rahmimi alacaksınız da ben artık anne olamayacakmıyım dedim ‘Ne anne olması sen artık erkekleşmişsin’ dediler. Yüzüme karşı böyle söylediler. Daha sonra ‘Bir sürü evlatlık edinilecek çocuk var, kimsesiz çocuk var sende bir tane evlat edinirsin’ dediler.
’Resmen dalga geçiyorsunuz. İnsanın kendi çocuğunun yerini tutar mı?’ dedim. İçi kanamalı kist var dediler orada bana, başka bir doktora gittim kist falan yok 3 aylık hamilesin dediler ben şok oldum. 3 aylık hamile olduğumu öğrenince çok şaşırdık herkes hastaneye doluştu. Ultrasona vereceği zaman doktor kalp atışlarını duyalım diye ’bu çocuğun yaşayacağını zannetmiyorum o kadar ultrason görmüş, radyasyona maruz kalmış, eğer çocuk varsa da yaşamıyordur’ dedi. Yine orada bir burukluk yaşadım. Kalp atışlarını dinlediğimizde çok hızlı atıyordu. Anlatılmaz bir duygu. Çocuğumun ismini Umut koydum çünkü Umut, umut oldu bize o benim umudum oldu ”ifadelerini kullandı.