Umut Ve Savaşım Derneği’nden Başsavcı Akçıl’a Ziyaret

Umut Ve Savaşım Derneği’nden Başsavcı Akçıl’a Ziyaret

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki ve Yönetim Kurulu üyeleri, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl’ı ziyaret etti.
Dr. Baki, Başsavcı Akçıl’a dernek ve yürütülen projeler hakkında bilgilendirmede bulunarak gençler ve kadınlara kanserle ilgili yapmış oldukları sosyal sorumluluk projelerinden bahsetti. Baki, “Trabzon ve çevresinde yürüttüğü kanser kontrol faaliyetlerinin yanı sıra, özellikle kadınlara yönelik servikal ve meme kanseri taramalarında ülkemizde mobil meme kanseri tarama cihazlarının kullanılmasında öncülük etmiş olup, derneğe ait cihaz ile Bakanlığımız pilot projelerinin yürütülmesinde rol almış ve kanser taramalarında devlet politikalarımızın belirlenmesinde önemli rol üstlenmişizdir’ dedi.
Derneği Uluslararası platforma taşıdıklarını da belirten Baki, hasta kongresi için Madrid’te yapılan ESMO kongresine katıldıklarını sözlerine ekledi.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl’da Baki ve ekibini tebrik ederek ”Derneğinizin yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı sizleri kutluyoruz" diye konuştu.