Üniversite adaylarının merakla beklediği saat belli oldu!

Üniversite adaylarının merakla beklediği saat belli oldu!

Milyonlarca üniversite adayının beklediği üniversite tercih sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklanacak. Üniversite tercih sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını merak eden adaylar için açıklama geldi. Peki LYS üniversite tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

LYS ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Üniversite adaylarının hangi üniversite programında eğitim göreceğini belirleyen yerleştirme sonuçları, bugün saat 17:00'den sonra ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

Adaylar, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile giriş yaparak sonuçlara erişim sağlayabilecek.

Hangi üniversiteye yerleştirildiğini öğrenen adaylar, kayıt işlemlerini gerçekleştirmek üzere kazandıkları üniversiteye gidecek ve kayıt olacak.

ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr i nternet adresinde görülebilecek.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil) , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

EK YERLEŞTİRME NEDİR? EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim bölümlerine kayıt olunduktan sonra boş kalan kontenjanlar, üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilmektedir. Ardından da ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS sonuçlarına göre genel yerleştirme işlemlerinin sonunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılmaktadır.

Merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamazlar.

Ek yerleştirmede ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puana sahip olan adaylar yerleştirilmemektedir. Aynı zamanda kesin kayıt sonunda da kontenjan açığı bulunan programlara ön kayıtla öğrenci alınmamaktadır.

Ek yerleştirme için tercih ücreti ÖSYM tarafından 15 TL olarak belirlenmiştir. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.