Üniversite Öğrencileri Ve Kesk Kobani İçin Yürüdü

Üniversite Öğrencileri Ve Kesk Kobani İçin Yürüdü

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve KESK Kocaeli Şubesi üyeleri, IŞİD tarafından Kobani’ye ’Ayn el Arap’ yapılan saldırıları kınamak amacıyla iş bırakarak İzmit’te bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yoldan geçen bazı vatandaşlar yürüyüş yapan gruba tepki gösterdi.
Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan bazı öğrenciler, IŞİD’in Kobani’ye yaptığı saldırıları kınamak amacıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü’nde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Öğrenci Sosyal Tesisleri’nden başlayarak Umuttepe Kampusü A Kapısı’na kadar yürüyen öğrenciler daha sonra İzmit şehir merkezinde KESK tarafından gerçekleştirilecek eyleme katılmak amacıyla kampüsten ayrıldı.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Kocaeli Şubesi üyeleri, IŞİD tarafından Kobani’ye yapılan saldırıları kınamak için bugün iş bıraktı. İzmit’te bir yürüyüş gerçekleştiren KESK Kocaeli Şubesi, Merkez Bankası önünden Sabri Yalım Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ethem Kartal, “Emperyalist bir örgüt olan IŞİD, Ortadoğu’nun kadim halkları olan Kürtlere, Türkmenlere, Nusayrilere, Ezidilere, Keldanilere, Süryanilere ve Araplara karşı katliamı, soykırımı, vahşeti ve barbarlığı görev edinmiştir. Kobani halkı hepimizin geleceğini belirleyecek tarihi bir direniş sergilemektedir. Kobani’de halkın kendi yaşam hakkını, özgürleşmesini, kendi geleceğini, kendi toprağını savunmak için IŞİD’e karşı onurlu ve dişe diş mücadele, karanlığa karşı verilen bir insanlık direnişidir” dedi.
Kobani’de yaşananları kınamak amacıyla yürüyen gruba çevredeki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı kınama eylemi, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.