Üniversite Öğrencisinden Köy Okuluna Kütüphane

Üniversite Öğrencisinden Köy Okuluna Kütüphane

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Müjdat Güven, sosyal medya üzerinde başlattığı kampanya ile Muş’un Korkut ilçesine bağlı Alazlı Köyü İlkokulu’na kütüphane kurdu.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi olan Müjdat Güven, sosyal medya üzerinde başlattığı kitap toplama kampanyasına arkadaşları ve sanatçı İlkay Akkaya da destek verdi. Toplanan kitapları köy okulunda kurulan kütüphaneye teslim eden Güven, katkısı olan herkese teşekkür etti. Güven; “Yıllar önce bu köy okulunda okudum. Okulumuzda kütüphane adına hiçbir şey yoktu. Ben kütüphanesiz bir okulda okuyarak tıp fakültesinde eğitimime devam ediyorum. Benim zamanımda kütüphane yoktu ve ben burada bir kütüphane olması için elimden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştım” dedi.
Kendisinin önce bir radyo programında kampanya başlattığını söyleyen Güven, kampanyayı duyan sanatçı İlkay Akkaya’nın da kendisine destek verdiğini belirtti. Güven; “Bir radyo programında köy okuluna kütüphane kurmak için bir kampanya başlattığımı söyledim. Bunu duyan sanatçı İlkay Akkaya da beni arayarak kampanya ya destek olmak istediğini ve birçok kitap verebileceğini belirtti ve bize destek oldu. İlkay Akkaya’ya da yardımları ve duyarlılığı için teşekkür ederim” diye konuştu.
Müjdat Güven, sosyal medya üzerinde de sürekli kampanyalarını duyurduklarını belirterek, kampanyayı duyan duyarlı vatandaşlar ve öğrenci arkadaşlarının kendisine destek olduğunu belirtti. Güven; “Sosyal medya üzerinde kampanyamızı duyurduk. Bu kampanyayı duyan arkadaşlarımız ve duyarlı vatandaşlarımız bize destek verdiler. Onların verdikleri destek ile yaklaşık 2 bin 500 civarında kitap topladık” ifadelerini kullandı.
Toplanan kitapların eğitim hitabetine değinen Güven, anasınıfından 8. sınıf öğrencilerine kadar herkese hitap eden kitaplar olduğunu belirtti. Güven; “Toplanan kitaplarımız anasınıfından 8. sınıf öğrencilerine kadar hitap ediyor. Anasınıfı için boyama kitapları ve eğitici kitaplar bulunuyor. Ayrıca eğitici setler de mevcuttur. Bunların yanında yine farklı birçok set bulunmaktadır. İngilizce öğrenmek isteyenler içinde İngilizce setler bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Alazlı Köyü İlkokulu Müdürü Edip Daşdemir ise, okullarında daha önce kütüphane bulunmadığını belirterek, okullarına kütüphane kurmak için kampanya başlatan Müjdat Güven’e teşekkür etti. Daşdemir, “Okulumuzda daha önce kütüphane bulunmuyordu. Bu köy okulunda eğitime başlayan ve tıp fakültesinde eğitimini sürdüren Müjdat kardeşimiz çok önemli bir eksiğimizi tedarik edip okulumuza kütüphane kazandırmıştır. Kendisi çok örnek bir davranışta bulunarak bu köyde eğitimini sürdüren kardeşlerine en önemli kaynakları tedarik etmiştir. Kendisine ve bu kampanyada desteği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Alazlı Köyü İlkokulu’na kazandırılan kütüphanenin öğrencilere kaynak sağlamakla kalmayıp, bu öğrencilerin Müjdat Güven’i örnek alacağını belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Onur Erhan Arık; “Köy okulumuzun en önemli eksiklerinden biri olan kütüphane ihtiyacını Müjdat kardeşimiz giderdi. Burada okuyan öğrencilerimizin bu kaynaklar sayesinde bilgileri artacak, onlarda Müjdat gibi tıp fakültelerinde okuyacak, onlarda Müjdat gibi eğitim gören kardeşlerine yardımcı olacak. Bu zincirleme fedakarlık ve duyarlılık önce bireye, sonra aileye, sonra ise topluma katkı sağlayarak ülkemizin eğitim seviyesini yükseltecektir. Dileriz bu okuldan Müjdat gibi öğrencileri mezun edelim. Müjdat kardeşimize yaptığı fedakarlık ve duyarlılık için teşekkür ediyorum” diye konuştu.