Üniversitede Çiftçilere Toplulaştırmanın Önemi Anlatıldı

Üniversitede Çiftçilere Toplulaştırmanın Önemi Anlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Niğde Ticaret Odası, Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde Tarım Platformu, TÜMAŞ Niğde Ofisi ve Niğde Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği panelde arazi toplulaştırmalarının önemi anlatıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek’in panelist olarak katıldığı panel, Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.
Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ulutaş ve 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir tarafından tarım arazilerinin toplulaştırılması sonucu gerçekleşecek yaralardan bahsedilen panelde açılış konuşmasını il Gıda Tarım Müdürü Murat Türkmen yaptı.
Ayhan Şehenk vakfı tarafından Niğde üniversitesi bünyesine kazandırılan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi hakkında bilgi veren Niğde üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak’ın konuşmalarının ardından panelistler; verimli toprakları, geniş arazileri ve potansiyeli ile önemli bir kent olan Niğde’de Bölünmüşlüğün önlemesi ve tarım arazilerinin verimli kullanılması için arazi toplulaştırılmasına gidildiğini belirttiler.
Arazi Toplulaştırması ve Sulama Sistemleri konusunda çiftçileri bilgilendiren panelistler, toplulaştırma konusundan bahsederek, Üreticiye büyük yarar sağlayan arazi toplulaştırmasının son yıllarda Türkiye’de hız kazandığını, Avrupa’da bundan 150 yıl önce arazi toplulaştırılmalarının yapıldığını söyledi.