ÜNİVERSİTELER ARASI İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI

ÜNİVERSİTELER ARASI İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) kapsamında Hitit Üniversitesi’nden akademik ve idari personelden oluşan 45 kişilik heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sinop Üniversitesi’ne geldi.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katılımı ile yapılan toplantılarda, iki üniversite arasında yapılabilecek işbirlikleri masaya yatırıldı.
Toplantılar sonrası Rektör Bircan eşliğinde Sinop Üniversitesi fakültelerini, araştırma merkezlerini dolaşan Hitit Üniversitesi heyeti daha sonra Sinop’un tarihi ve turistlik yerleri olan Akliman, Hamsilos, Seyit Bilal Türbesi ve Cezaevi’ni gezdi. Sinop’un doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten Hitit Üniversitesi yetkilileri, en kısa zamanda Sinop’a tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler. Ayrıca gösterilen ilgi ve alakadan memnun olduklarını da söyleyen Hitit Üniversitesi heyeti, Sinop üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve akademik ve idari personele teşekkür etti.