Üniversiteler Arası Proje Yarışması Düzenlenecek

Üniversiteler Arası Proje Yarışması Düzenlenecek

2014 yılında dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında 53’üncü sıraya yükselen Rönesans Holding, "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" sloganıyla ulusal çapta düzenlediği ’üniversiteler arası proje yarışması’ kapsamında, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana’da mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileriyle bir araya gelecek.
27 Ekim Pazartesi günü Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi, 5 Kasım Çarşamba günü Adana’da Çukurova Üniversitesi, 11 Kasım Salı günü ise Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenecek seminerlerde, Rönesans Holding yöneticileri, mimarlık ve mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek seminerlerde, birikimlerini geleceğin mimarlarına ve mühendislerine aktaracak.
YARIŞMA KOŞULLARI
Yarışmaya ülke genelindeki tüm üniversitelerin 3. ve 4. sınıf mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileri, en fazla 7 kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecekler. Bunun yanı sıra, aynı üniversiteden birden fazla takım da yarışmaya katılarak fikirlerini yarıştırabilecek. "Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler" temalı yarışmada öğrenciler çevre dostu, kalıcı değerler taşıyan yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir projeler geliştirmek için çalışacaklar.
BAŞVURU TARİHLERİ VE ÖDÜLLERİ
Gençlerin ’sürdürülebilirlik’ ve ’çevre dostu sistemler’ konularındaki yenilikçi fikirlerinin projeye dönüştürülmesi amaçlandığı yarışmaya katılmak isteyen üniversiteli gençlerin başvuruları, 15 Ekim 2014 ile 13 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak. Yarışma sonunda, ’En yenilikçi en sürdürülebilir proje’ ödüllendirilecek. Yarışmanın birincisine 10 bin TL, ikincisine 6 bin TL, üçüncüsüne ise 4 bin TL para ödülünün yanı sıra 5 projeye de mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya katılan başarılı ekiplere ayrıca Rönesans Holding bünyesinde istihdam edilmenin fırsatı da sunulacak. Yarışma kapsamında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut olmak üzere üç farklı yapı tipinde proje üretilebilme seçeneği sunulacak.
YARIŞMANIN HEDEFİ
Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan gençlere yeni bir fırsat sunan bu yarışma ile vizyonuyla uyumlu, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun, çevre dostu sistemlerin kullanıldığı konsept tasarım ve bunları destekler nitelikteki malzeme veya yapım teknikleri konusunda ’yeni bir yaklaşım’ sunan alternatif fikir projelerinin üretilmesi hedefleniyor.
Yarışma ile ilgili tüm detaylara yarışma için hazırlanan web sayfasından ulaşılabilecek ve sosyal medya platformlarından da takip edilebilecek. Yarışma sonuçları 27 Şubat 2015 tarihinde açıklanacak. 6 Mart 2015’te de ödül töreni düzenlenecek ve projeler sergilenecek.