Üniversiteler karıştı

Üniversiteler karıştı

Ankara Gazi Üniversitesi ve Sütçü İmam Üniversitesinde çıkan olaylarda 60’tan fazla kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ülkücüler, Öğrenci Kolektifleri üyesi kadın öğrencilere saldırdı.

Saldırı sonrası 30 civarında olan kadın öğrencilerden ikisinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ’NDE POLİS MÜDAHALESİ

Sütçü İmam Üniversitesi’nde bugün Ülkücülerle HDP’ye yakın öğrenciler arasında önceki gün kavga çıkmıştı.

Bugün Afşar Kampüsü’nde toplanan ve saldırıyı protesto etmek isteyen HDP’liler yürüyüş yapmak istedi. Polis yürüyüşe izin vermezken iki grup arasında tekrar kavga başladı.

Polisin gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği olaylarda, fakülte binasının camlarının kırılırken 67 öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrenciler, kelepçelenerek bindirildikleri otobüslerle Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanenin acil servisine alınan bir grup öğrencinin şarkı söylemesi, bazı öğrencilerin de otobüsün içerisinde gözaltındayken, cep telefonuyla fotoğraf çekmesi dikkat çekti.

Sağlık kontrollerinin ardından öğrenciler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞAŞIRTTI

Bu arada, bir grup öğrencinin halk otobüsü ile Avşar Yerleşkesi'ne doğru hareket ettiğini tespit eden polis ekipleri, durdurdukları otobüste arama yaptı.

Otobüsteki 5 öğrencinin üzerinden 5 bıçak ve bir kanca elde edildi. Öğrenciler, alınan sağlık raporlarının ardından polis merkezine götürüldü.

Dün, KSÜ Avşar Yerleşkesi'nde toplanan bir grup öğrenci, arkadaşlarının darbedildiğini öne sürerek yürüyüş yapmak istemiş, gerginlik üzerine üniversiteye çok sayıda polis sevk edilmişti. Yürüyüşü haber alan yaklaşık 100 kişilik karşıt görüşlü öğrenci grubunun olaylara dahil olmasıyla başlayan taşlı sopalı kavgaya polis müdahale etmişti.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DE KARIŞTI! 100 GÖZALTI

ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı. Bu sırada bazı binalardan yürüyen sol görüşlü öğrencilere taş yağdırıldı. Çıkan arbedeye TOMA'larla önlem alan polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden sol görüşlüler ÇÜ Kütüphanesi ile R1 dersliğine girip buradaki sağ görüşlü olduğu belirtilen öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle sol görüşlü yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alındı, binalar boşaltıldı.Kütüphane önünde toplanan sol görüşlü öğrencilerle Turkuaz kafe önünde toplanan sağ görüşlü öğrenciler ise tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıldı. Polis kampusta önlemlerini sürdürüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

Öte yandan olaylar sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Aktaş ensesine atılan bir taşın isabet etmesi nedeniyle yaralandı. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen müdür yardımcısı ayakta tedavi edildi. Emniyet Müdürü Zeki Zeybek de hastaneye gelerek emniyet müdür yardımcısının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DE KARIŞTI

Bingöl Üniversitesi'nde (BÜ) eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Yaklaşık 1 hafta önce üniversitede iki grup arasında yaşanan olaylara karıştığı iddiasıyla aralarında bazı Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı. HDP İl Başkanlığı, gözaltıları protesto etmek amacıyla BÜ önünde basın açıklaması yapmak istedi.

HDP İl Eş Başkanı Başak Aydoğdu tarafından yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. İzinsiz yürümek isteyen grubu polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Polise taşlarla karşılık veren grup, üniversite yerleşkesine geçerek burada bir süre oturma eylemi yaptı.

Bu arada, biber gazından etkilenen bazı kişiler ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

GAZİ üNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK

Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgaya, çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Polisin fakültedeki güvenlik önlemi devam ediyor.