Üniversiteli Anneler

Üniversiteli Anneler

Balçova Belediyesi Semtevleri’nde kurs gören ev hanımları, şimdi de üniversiteli oldu. Ev hanımları, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile başlatılan proje kapsamında bilimsel yöntemlerle salça ve makarna yapıp satacak.
Balçova Belediyesi’nin ev hanımlarına meslek edindirmek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla açtığı Semtevleri, ekonomik anlamda kadınları güçlendirmek amacıyla yeni projelere imza atıyor. Semtevleri’ndeki kurslara katılan kadınların kurduğu Balçova Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kadınlar Kooperatifi, el emeklerini satarak para kazanmak için İEÜ ile işbirliği yaptı. Balçovalı Kadınlar, İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM) ve İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü katkılarıyla mutfakta üretecek, el emeklerini satışa sunacak. Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler 2 Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Güçlendirilmesi Ortak Programı kapsamında gerçekleştirilen proje ile 70 kursiyer salça, turşu, konserve, makarna, erişte, kuru pasta yapımını öğrendiği gıda üretim atölye çalışmasına katıldı.
“KADINLAR HAYATIN HER ALANINDA SÖZ SAHİBİ”
Türkiye’nin birçok kentinde örnekleri yapılan Semtevleri’nin Kurucusu Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Balçova’da kadınlar artık hayatın her alanında söz sahibi. Siyaset, sosyal hayatın yanında en önemlisi belki de ekonomik hayatta kazandıkları başarılar. Kadınlarımızın başarılı ve erkeklerle eşit birey olması bizim dünya görüşümüzün gereği. Bu başarının alt yapısını oluşturmak için çok çalıştık. Sonucunu görmek çok güzel” diye konuştu. EKOSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Demirtaş Milz, “Eğitim Merkezimiz ve Mutfak Sanatları Yönetimi Bölümü katkılarıyla, yerelde kadının üretime katılmasına destek veriyoruz. Kursiyerlerimiz atölye çalışmasında elde ettikleri becerileri, kendi kooperatifleri bünyesinde ya da bireysel girişimlerinde değerlendirebilecekler” dedi.