Üniversiteli Denizci Adaylarına Yangın Eğitimi Verildi

Üniversiteli Denizci Adaylarına Yangın Eğitimi Verildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Meslek Yüksek Okulu (EMYO) Deniz Ulaştırma İşletme ve Liman İşletmeciliği Bölümü 2. Sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında yangınlara karşı korunma ve yangınlara müdahale” konulu konferans düzenledi.
BEÜ’ye bağlı EMYO ) Deniz Ulaştırma İşletme ve Liman İşletmeciliği Bölümü 2. Sınıf öğrencileri tarafından okulun konferans salonunda “yangınlara karşı korunma ve yangınlara müdahale” konulu konferans düzenledi. Konferansı Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş verdi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş çeşitli video ve slayt gösterisi eşliğinde yangının nasıl çıktığı ve nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlattı. Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiyesi olarak sadece şehir merkezine değil belde ve köyler dahil yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet verdiklerini söyleyen Ateş, zaman zaman vatandaşlara da çıkabilecek olası yangınların önüne nasıl geçecekleri ve yangın başladığında yapmaları gerekenler hakkında bilgilendirmeler yaptıklarını ifade etti. Ateş burada yaptığı konuşmasında “Ülkemizde biliyorsunuz sürekli Yangın, deprem, çığ ve kaya düşmesi , heyelan gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Maden ocaklarında yaşanan kazalar ve geçtiğimiz gün Ereğli’de yaşanan karbonmonoksitten zehirlenmeler gibi. İlkokul ve ortaokuldan başlayıp, lise ve yüksek öğretime kadar yangın, doğal afet ve hayatta kalma gibi konularda eğitimler verilmeli. İlçemiz genelinde, belde ve köylerimiz dahil yaklaşık 200 bin kişiye eğitimler vermeye başladık. Verdiğimiz bu eğitimler sayesinde gerçekten yüzde 70 bir başarıya ulaşmış olduk” dedi.
Sosyal Sorumluluk Projesi’nde BEÜ’ye bağlı EMYO Deniz Ulaştırma İşletme ve Liman İşletmeciliği Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Ezgi Ceyhan, Umut Kaya, Emre Çayır, Erem Ozan Köroğlu, Berkay Yavaş, Ö. Altemur Ölmez, İdris Yaşaroğlu ve Onur Karabora görev aldı.