Üniversitelilerin Elini İlk Polis Sıktı

Üniversitelilerin Elini İlk Polis Sıktı

Aydın Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “İlk Adımda Dost Eli” projesi kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi’ne kayıt yaptıran 4 bin 191 öğrenci ve aileleri bilgilendirildi.
2014-2015 akademik yılı için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün organizesinde 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıracak öğrenciler ve aileleri terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerine karşı bilgilendirildi. Öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü içinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi önünde, Nazilli İlçesi İsabeyli Beldesi Sümer Kampüsü ve Kuşadası İlçesi Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği Yüksekokulu önünde “İlk Adımda Dost Eli” sloganıyla stant açılarak bilgilendirme yapıldı.
Bu faaliyetler kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine belirtilen tarihler arasında 660 öğrenci, Eğitim Fakültesine 719 öğrenci olmak üzere toplam bin 1379 öğrenci ile görüşüldü. Nazilli’de bulunan İsabeyli Kampüsü’nde bin 560 öğrenci ve Sümer Kampüsü’nde 842 öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 402 öğrenci bilgilendirildi. Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelciliği Yüksekokulu’nda ise 410 öğrenci ile birebir görüşme gerçekleştirildi.
“İlk Adımda Dost Eli” sloganıyla 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında il merkezi 2, Nazilli ilçesinde 2 ve Kuşadası ilçesinde de 1 olmak üzere 5 ayrı noktada kurulan bilgilendirme stantlarında 4 bin 191 öğrenci ile 10 bin 764 öğrenci ailesine bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Stantlarda görevli polis personeli tarafından öğrenciler ve ailelerine yönelik yapılan bilgilendirmelerin yanı sıra broşür, pilot kalem, su ve kekler hediye olarak verildi.